Política 07/05/2015

Bosch: "No em presento per pactar, sinó per liderar"

ERC fa públic el programa per Barcelona, el qual aposta perquè l'Ajuntament avanci els recursos per fer una de les estacions de la L9 previstes a la Marina

Roger Tugas
1 min
Alfred Bosch, portaveu d'ERC al Congrés, aquest dijous a Barcelona / ACN

BarcelonaL'equip de l'alcaldable d'ERC, Alfred Bosch, ha presentat aquest dijous al matí el programa electoral que explicaran durant la campanya per intentar assolir un repte que totes les enquestes assenyalen complicat. "No em presento per pactar, sinó per liderar", ha assegurat el cap de llista, que ha afirmat que la seva llista té "les propostes, la gent i el talent" per ostentar l'alcaldia. "No permetrem que ningú parteixi Barcelona", ha insistit en relació a CiU i Barcelona en Comú, i ha alertat que "hi ha el risc que sigui una ciutat a dues velocitats".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, Bosch ha definit la seva candidatura com la de "l'esquerra que resol els problemes, amb ambició de governar", motiu pel qual ha destacat les propostes per fomentar la igualtat d'oportunitats i per combatre la pobresa, però també les de transparència i a favor del procés sobiranista, les quals defensa "desacomplexadament".

Preguntat per la línia 9 del metro, ha defensat que l'Ajuntament avanci els diners, com ha fet en altres inversions, perquè es construeixi almenys una de les tres estacions previstes a la Marina. "No li expliquis a la gent de qui és cada competència", ha asseverat. Pel que fa a la línia 10, ha apostat per anar a reclamar els fons al pla Juncker.

El coordinador del programa i número 5 a la llista, Jordi Coronas, ha explicat que "les polítiques socials són el centre i l'eix vertebrador del programa", tot i que també ha destacat "l'urbanisme per teixir els barris" o la seguretat, entesa també com a "convivència i justícia". La número 6, Gemma Sendra (MES), ha assegurat que s'ha implicat en el projecte perquè "el moment és complicat" i cal "ser capaços de fer renéixer la ciutat".

stats