Política 09/10/2014

Ros reitera que la Paeria cedirà espais per a la consulta del 9-N sempre que aquesta "es faci, i es faci legalment"

L'alcalde de Lleida considera que l'estratègia del PP "posa les coses més difícils a l'acord i a aquells que optem per vies dialogades i pactades dins de marcs legals"

Acn
2 min

LleidaL'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha reiterat aquest dijous que la Paeria cedirà diferents espais per a la celebració del 9-N "en el supòsit que la consulta es faci i es faci legalment". Ros ha explicat que abans de la suspensió cautelar per Part del Tribunal Constitucional, l'Ajuntament ja va comunicar per carta a la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, els locals que posaria a disposició la Paeria. Per l'alcalde de Lleida, "recursos, resolucions que afecten a funcionaris i retalls pressupostaris" suposen "un error més d'un estratègia del govern de l'Estat" que "encara posa més difícil l'acord" així com la posició "d'aquells que optem per vies dialogades i pactades dins de marcs legals".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Àngel Ros ha reprès aquest dijous, amb una visita a l'exposició dedicada a la figura del científic lleidatà Joan Oró, la seva agenda pública després d'abandonar aquest dimecres l'hospital Arnau de Vilanova on es trobava ingressat des de dilluns al vespre per tal de dur-li a terme diferents proves que han acabat descartant un possible problema cardíac.

L'alcalde de Lleida i president del PSC ha insistit en què l'Ajuntament de Lleida ja va comunicar al Govern els locals que posa a la seva disposició per a la celebració de la consulta del 9-N, això sí remarcant que sempre que aquesta es porti i "es faci legalment".

Àngel Ros ha lamentat que el govern de l'Estat "no hagi volgut mai entrar en el diàleg i negociació en un tema de tanta sensibilitat i de tanta aspiració dels ciutadans de Catalunya de pronunciar-se se sobre el seu futur". "El gran error està en què el PP no ha volgut negociar i entrar en el problema català i aquest no es resoldrà posant un expedient damunt d'un altre i deixant passar el temps".

Carta de Llanos de Luna als secretaris i interventors municipals

Ros ha qualificat la carta de la delegada del govern de l'Estat a Catalunya, Maria de Los Llanos de Luna a secretaris i interventors municipals sobre el 9-N, com "un error més en l'estratègia del govern de l'Estat intentant resoldre un problema polític per vies estrictament jurídiques i de recursos". "Els problemes polítics es resolen dialogant i buscant solucions i la crisi institucional es resol amb reformes profundes i donant veu als ciutadans, votant", ha sentenciat.

Pressupostos de l'Estat per al 2015

En referència als pressupostos per al 2015, Ros ha lamentat "que Catalunya tingui aquesta participació als pressupostos de l'Estat no fa si no aguditzar els sentiments que busquen desencontre que no pas aquells que busquen encontre". Per l'alcalde de Lleida això suposa un altre error en l'estratègia del PP "en un moment com l'actual en la relació entre Catalunya i la resta de l'Estat" el qual "cada cop posa més difícil l'acord" i, enfornt d'això, "els que optem per vies dialogades i pactades dins de marcs legals, que sens dubte es poden trobar perquè les lleis es poden reformar, ens posen les coses cada cop mes difícils", ha reconegut. "Quan veiem recursos, resolucions que afecten a funcionaris, retalls pressupostaris, forma part d'una estratègia que és tot el contrari a tenir visió d'Estat que és el en aquests moments s'hauria de tenir des dels governs de l'Estat i de la Generalitat", ha finalitzat l'alcalde de Lleida i president del PSC.

stats