Política 02/07/2017

Els Mossos detenen tres membres d'Arran perquè declarin davant el jutge per l'escarni a la seu del PP

Diputades de la CUP i membres d'Arran s'han concentrat davant la Comissaria de les Corts i interpel·len el Govern: "Què faran els Mossos d'Esquadra l'1 d'octubre, actuaran a les ordres de l'Estat?"

N.orriols
2 min
Els manifestants davant la comissaria

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut aquest diumenge fins a tres membres d'Arran, l'organització de l'esquerra independentista vinculada a la CUP, per l'escarni a la seu del PP. La policia ha efectuat una detenció el matí i dues a la tarda per ordre del jutge. Està previst que els militants dormin a comissaria i demà declarin a la Ciutat de la Justícia. El 27 de març, una vintena de joves van intentar ocupar la seu dels populars, i el partit que dirigeix Xavier García Albiol els va denunciar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des de les 17.00, una cinquantena de persones s'ha concentrat a la comissaria de les Corts per protestar per la detenció. Entre els manifestants hi ha membres d'Arran i les diputades de la CUP Anna Gabriel, Eulàlia Reguant i Mireia Vehí. També ha acudit a la convocatòria la portaveu del secretariat nacional de la CUP, Núria Gibert. La Guàrdia Urbana ha tallat el trànsit a la Travessera de les Corts. Demà a les 9.30 del matí està prevista una concentració a la Ciutat de la Justícia en suport als militants.

En declaracions als mitjans de comunicació, la portaveu d'Arran, Mar Ampurdanès, ha assegurat que actualment "hi ha dos bàndols", un al costat de l'autodeterminació i el referèndum i l'altre no. "Avui els Mossos han segrestat l'independentisme", ha sentenciat, afegint que Arran està "defensant el referèndum" al carrer i que qui "no vulgui mullar-se que s'aparti". Així, ha interpel·lat el PDECat, ERC i Podem -que van reprovar al Parlament l'acció de l'organització davant de la seu del PP- perquè es pronunciïn sobre les detencions. "Què faran els Mossos d'Esquadra l'1 d'octubre, actuaran a les ordres de l'Estat?, ha preguntat acompanyada de la resta de militants de l'esquerra independentista que s'havien concentrat.

Fins ara s'havien citat a declarar pels fets set persones de l'organització, segons informen des d'Arran, i totes elles s'havien negat a declarar per l'acció a la seu del PP. La detenció d'aquest diumenge, que l'organització explica que ha estat a les 11.00, és la conseqüència d'haver-se negat a declarar per l'escarni a la seu del PP de Barcelona.

Després de saber els fets, diversos membres de la CUP han piulat a la xarxa en defensa del jove detingut. El regidor de Capgirem Vic Joan Coma ha assegurat en un tuit que "violència és detenir un militant d'Arran per l'acció totalment no violenta davant la seu del PP en defensa del referèndum". I, en un altre tuit, el següent:

El president de l'ANC, Jordi Sànchez, també s'ha pronunciat sobre els fets: "Demanem que la Justícia espanyola deixi d'ordenar detencions q busquen tensionar la societat catalana".

Arran va començar la seva campanya pel referèndum amb aquesta acció davant del local dels populars, però no fa gaire també en va fer una altra a la seu de la Borsa de Barcelona. Es van encadenar a les portes, i els Mossos d'Esquadra els van desallotjar. L'última acció, però, va ser el cap de setmana passat quan van arrencar els senyals fronterers d'Andorra, França i Espanya.

stats