Política 11/09/2015

Mas repta l'Estat a abandonar "l'orgull imperial" i a canviar les lleis per resoldre el plet sobiranista

El president de la Generalitat, que no ha assistit a la Meridiana, assenyala que "al carrer s'influeix i a les urnes es decideix"

Oriol March
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest divendres en una declaració institucional que "al carrer s'influeix" però a les urnes "es decideix", amb referència a la mobilització de la Diada. "L'Estat n'ha de prendre nota", ha apuntat, al mateix temps que destacava "l'orgull imperial" que, a parer seu, les institucions espanyoles traspuen cap al procés sobiranista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder de CDC, que ha mostrat "orgull, confiança i il·lusió" per les imatges de la marxa sobiranista, ha demanat a l'Estat que abandoni la "miopia política" i que canviï les lleis per permetre que els ciutadans catalans puguin decidir sobre el futur polític del país.

"Quatre anys consecutius de mobilitzacions no tenen precedents, ni aquí ni enlloc. Ni a Europa ni al món hi a una mobilització tan persistent. Ens sentim avalats per tirar endavant el procés polític que estem defensant. Catalunya té dret a decidir el seu futur, no se l'hi pot negar", ha indicat el president.

Mas ha optat per no assistir a la manifestació independentista de la Meridiana per "preservar el perfil institucional", tal com ja ha fet en les tres últimes grans mobilitzacions. El president s'ha reunit amb el president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, i amb el president d'Òmnium Cultural, Quim Torra.

stats