RESCAT AUTONÒMIC
Política 28/08/2012

L'ANC defensa que l'antídot per a l'ofec financer de Catalunya és la independència

L'Assemblea no es pronunciarà sobre la decisió del Govern respecte a la manifestació de la Diada fins aquest dimecres

Acn
2 min

BarcelonaL'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha denunciat "les polítiques d'asfíxia financera d'Espanya" i ha demanat "fermesa i dignitat" als representants, així com que orientin "les inevitables mesures conjunturals cap a l'únic objectiu possible, la creació de l'estat propi". L'Assemblea insta el Govern i el Parlament a iniciar el procés de secessió d'Espanya en resposta, segons apunta, "a la majoria social favorable a la independència". D'altra banda, L'ANC no es pronunciarà fins aquest dimecres sobre la decisió del Govern respecte a la manifestació de la Diada, en la qual no hi anirà el president Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'ANC denuncia "l'escanyament financer" que obliga el Govern català a una política de reducció del dèficit. I en l'àmbit dels ingressos i les inversions, segons apunta, aquest escanyament es veu agreujat per una política d'espoli fiscal, l'ofec a la llengua, l'escassa inversió en infraestructures, etc. L'Assemblea reafirma el seu compromís d'ampliar la majoria social per a la independència i vol constatar que "ja hi ha una majoria social favorable a la independència i que Catalunya, amb un estat propi i amb la gestió plena de tots els seus impostos, disposaria d'un nivell de solvència elevat".

Finalment, l'Assemblea es compromet a impulsar una campanya de sensibilització i denuncia que culminarà el proper Onze de Setembre a Barcelona, amb una manifestació unitària del poble català sota el lema 'Catalunya, nou estat d'Europa'. L'ANC no es pronunciarà fins aquest dimecres sobre la decisió del Govern respecte a la manifestació de la Diada, a la qual no anirà Mas, i dóna llibertat als membres del seu executiu perquè hi participin. L'executiu català creu que una marxa massiva donarà més força a Mas per negociar el pacte fiscal amb Rajoy.

stats