Política 28/10/2019

L'Associació de Víctimes del Terrorisme es persona en la causa contra els CDR a l'Audiència Nacional

Segons ha informat en un comunicat, el jutge García Castellón l'ha acceptat com a acusació popular

Ot Serra
1 min
Operatiu policial contra els CDR  a les portes de la sentència de l’1-O

MadridL'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) s'ha personat com a acusació popular en la causa que l'Audiència Nacional instrueix contra nou membres dels CDR acusats de pertinença a organització terrorista, tinença d'explosiu i conspiració per causar estralls. Segons ha informat l'organització en un comunicat, el jutge Manuel García Castellón hauria emès una interlocutòria aquest dilluns en la qual accepta la sol·licitud, amb un pagament previ d'una fiança de 8.000 euros.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Vox, l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes i l'Associació Espanyola de Guàrdies Civils també volien personar-se, però la llei estipula que totes les acusacions hauran de litigar sota una única representació. Aquesta serà l'AVT perquè ha sigut la primera a personar-se i la resta d'entitats li hauran de pagar la part proporcional d'aquesta fiança. "Som conscients de l'elevada suma de la fiança que se'ns ha imposat per poder exercir l'acusació popular, però atesa la transcendència dels fets farem tots els esforços necessaris per ser part en aquest procés judicial", ha indicat l'organització.

Set membres dels CDR estan empresonats des de fa un mes, després de ser detinguts en el marc de l'operació Judes que la Guàrdia Civil va fer en diverses localitats catalanes el 23 de setembre. La setmana passada es va aixecar el secret de sumari i pròximament totes les parts podran conèixer l'abast dels indicis. Les últimes setmanes s'ha publicat que hi ha vídeos en què es veuen els acusats provant explosius i també que s'hauria establert una mena d'enllaç amb el president de la Generalitat, Quim Torra.

stats