Política 28/10/2019

L'Audiència Nacional prorroga dos anys la presó provisional de Villarejo

García Castellón veu un "alt risc" de fuga, destrucció de proves i reiteració delictiva

Efe
1 min
El comissari Villarejo, en una imatge d'arxiu del gener

MadridEl jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón ha prorrogat dos anys més la presó preventiva del comissari jubilat José Manuel Villarejo, empresonat des del 5 de novembre del 2017, al considerar que hi segueix havent "alt risc" de fuga, de destrucció de proves i de reiteració delictiva. García Castellón, instructor del cas Tàndem, ha adoptat aquesta decisió en una interlocutòria de 19 pàgines en la qual accepta el criteri de la Fiscalia Anticorrupció i de l'acusació que exerceix Podem, que van demanar prorrogar al límit màxim dels quatre anys la presó preventiva de l'excomissari en una vista celebrada dijous passat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Villarejo, per la seva banda, va reclamar a la vista, a la qual va assistir per videoconferència des de la presó d'Estremera (Madrid), quedar en llibertat per poder defensar-se amb totes les "garanties" i, apuntant als seus problemes de salut, va implorar: "No vull morir a la presó". El magistrat considera que aquestes raons no són suficients per deixar-lo en llibertat perquè entén que no són "sofriments greus" que no es puguin tractar a la presó.

"L'organització que hi ha al darrere seu amb funcions perfectament distribuïdes entre els seus membres va crear, durant el temps que estava en actiu, una estructura paraestatal que ha instrumentalitzat de manera sistemàtica els recursos públics en benefici propi dels seus clients, havent compromès greument el servei públic i posat en dubte l'autoritat de l'Estat", assenyala el jutge.

stats