Política 13/09/2015

Baños lamenta el discurs "identitari i etnicista" de Podem perquè obvia "la feina de 30 anys del PSUC, el PSC i ICV"

El candidat per al 27-S avisa Mas que "no compti amb la seva ajuda" i David Fernàndez afirma que "no faran el joc a l'Estat" però "tampoc salvaran CDC"

Laia Vicens
1 min

TarragonaEl candidat de la CUP per al 27-S, Antonio Baños, ha lamentat el discurs "identitari i etnicista" del líder de Podem, Pablo Iglesias, a qui ha acusat d'entrar en campanya "de manera matussera" i obviar "la feina que va fer el PSUC, el PSC i ICV durant 30 anys" a l'àrea metropolitana per aconseguir que "gent de classe treballadora decidís ser un sol poble". "Ens entristeix i ens amoïna", ha reconegut Baños en un acte a Tarragona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Baños també s'ha referit a la interpel·lació que Iglesias ha fet aquest matí, en instar la CUP a dir si investiran Artur Mas president de la Generalitat. "Ja fa tres setmanes que diem que no votarem 'sí' a la investidura de Mas. Que no compti amb la nostra ajuda", ha insistit Baños.

A més, Baños ha demanat deixar la "dèria" sobre qui serà president perquè Catalunya "no és un règim presidencialista". De fet, el candidat cupaire ha assegurat que "no hem de respondre als líders espanyols de Podem sobre les intencions" de la CUP, perquè la CUP "només ret comptes al poble català".

En la mateixa línia s'ha situat l'exdiputat de la CUP David Fernàndez. "No hi ha un sol document que digui que investirem Mas", ha recordat. De fet, ha assegurat que els cupaires "no faran el joc a l'estat espanyol", però "tampoc salvaran CDC". "No farem el joc a aquells que es retroalimenten i diuen que Mas és el procés i el procés és Mas", ha sentenciat.

stats