Política 13/07/2016

Turull: "He posat l'interès del projecte per davant del meu personal"

Després de la seva renúncia a aspirar a la coordinadora general del Partit Demòcrata Català, el dirigent explica que s'havia creat un "ambient" que demanava cares noves

Ara
2 min

BarcelonaDesprés de renunciar a presentar-se com a coordinador general del Partit Demòcrata, el president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, ha explicat els motius del seu pas enrere i com veu la llista renovadora que s'està gestant al voltant de Marta Pascal i David Bonvehí. "Quan fas un gran projecte hi ha d'haver generositat per part de tothom, hi vaig donar moltes voltes però al final vaig prendre una decisió: posar l'interès projecte per davant del personal", ha dit el dirigent de CDC en una entrevista aquest dimecres en una entrevista a l'ARA amb Antoni Bassas. "No vull ser part del problema, vull ser part de la solució", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Turull ha admès que s'estava creant un "ambient" en què es demanaven cares més noves que la seva per ocupar la direcció executiva del partit i que, davant d'aquest panorama va decidir fer un pas enrere tot i que el projecte li feia "molta il·lusió". "El centre d'atenció ja no estava amb el tiquet presidencial Artur Mas-Neus Munté", ha dit Turull, que ha explicat que un cop es va saber que serien aquests dirigents que aspiraran a pilotar el partit, el seu nom queda tocat per no ser prou renovador.

Ara bé, tot i que ha considerat que la llista renovadora és "sòlida", "encara no hi ha res guanyat" ja que tot just avui es presenten les candidatures per concórrer a les primàries de la nova direcció i s'engega una campanya interna que durarà fins el dia de la votació, el 23 de juliol.

Turull ha dit que "explícitament" ni Artur Mas ni Carles Puigdemont li han demanat que no es presenti però sí que ha reconegut que han reflexionat conjuntament sobre l'ambient "mediàtic" que s'estava instal·lant.

Tanmateix, l'actual diputat de Junts pel Sí ha expressat el seu suport a la nova candidatura liderada per Pascal. "Les cares noves s'han de combinar ara amb dinàmiques noves", ha demanat Turull, que també ha posat de manifest que la seva intenció si hagués aconseguit la coordinació general del Partit Demòcrata el seu paper hagués estat d'"entrenador" per donar joc també a les cares noves.

Quin serà el paper de Turull ara? El dirigent de CDC s'ha mostrat a disposició del partit.

Sobre el congrés de CDC

Turull ha valorat positivament el congrés que va donar lloc, el passat cap de setmana, a la fundació del nou Partit Demòcrata Català. Ara bé, ha admès que va començar amb un fet al que no estaven acostumats: que les bases tombessin els noms proposats per la direcció. "Va ser democràcia en estat pur, no hi havia consigna i cadascú es movia pel que pensava", ha dit, ja que a diferència dels altres congressos en aquest no era la direcció només qui esmenava els documents organitzatius ni les ponències ideològiques. "Ara tot anirà diferent i això emociona", ha assegurat.

stats