Política 25/04/2019

Borràs, sobre el recurs de Cs i el PP: "La resposta més incontestable és que el 28-A s'omplin les urnes de Puigdemont"

La candidata de JxCat afirma que volen "apartar" l'"altaveu" de l'independentisme a Europa

Núria Orriols
3 min

LleidaDes de la Llotja de Lleida i davant de mig miler de persones, la candidata de JxCat Laura Borràs ha cridat a respondre al recurs de Cs i el PP contra la candidatura de Carles Puigdemont a Europa amb vots per JxCat el 28-A. Davant la possibilitat que no el deixin presentar als comicis –la JEC ho decidirà el dia 29–, la candidata ha demanat "ser responsables" i donar suport a les urnes a qui és, segons Borràs, l'"altaveu" de l'independentisme a Europa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El recurs més incontestable és que diumenge s'omplin les urnes de vots de Puigdemont", ha assegurat. "Proven cada dia que renunciem, però no ho aconseguiran", ha afirmat, i tot seguit ha afegit: "El que no aconsegueixen a través del diàleg ho intenten amb la denúncia".

Borràs s'ha referit a l'últim recurs de Cs i el PP contra la candidatura de Puigdemont, Comín i Ponsatí perquè no es pugui presentar a les europees. "És gravíssim; els hem de recordar que [Puigdemont] és un home lliure a Europa. És el nostre altaveu a Europa, i per això el volen silenciar", ha dit, i ha afegit que JxCat hi presentarà al·legacions –la JEC ho decidirà, dilluns, 29 d'abril–. La número tres per Barcelona, Míriam Nogueras, ha afegit que "volen apartar Puigdemont perquè ha aconseguit vèncer l'Estat".

Mas apel·la al votant de JxSí

L'expresident de la Generalitat Artur Mas ha cridat a passar el rasclet aquests últims dies per convèncer els indecisos i ha apel·lat al votant de Junts pel Sí perquè opti, en aquests comicis, per la llista de Jordi Sànchez.

"Si no els podem guanyar en la repressió, sí que els podem guanyar en la votació, i això depèn de diumenge", ha afirmat l'ex cap de l'executiu, que ha afegit que també "són molt importants" les eleccions municipals i les europees. "Que ningú s'adormi, que ningú es despisti; aquests dies serveixen per convèncer la gent que ens ha votat tantes vegades", ha dit Mas. Per exemplificar-ho, ha fet referència a la coalició de JxSí: "Allò va ser l'expressió de la unitat i del que tantes vegades la gent ens havia demanat. El que s'assembla més a Junts pel Sí és Junts per Catalunya".

L'expresident ha lamentat que no s'hagi pogut reeditar la coalició però ha evitat les crítiques a Esquerra. "Ja intuïu tots per què", s'ha limitat a dir.

En contra del vot útil i del PSC

Aquest dijous a Lleida també ha intervingut el portaveu adjunt de JxCat al Parlament, Eduard Pujol, que aquests dies de campanya ha participat en actes a Ponent. Per reclamar el suport a JxCat i ser "fort" a Madrid, ha recordat que amb influència a Madrid fins i tot José María Aznar, el "més espanyol de tots", va suprimir el servei militar obligatori. "Què no farà Pedro Sánchez?", s'ha preguntat. Ara bé, també ha avisat que si no necessita els independentistes, el PSOE tornarà a aplicar el 155. "Ja ho ha fet", ha afegit.

Insistint en la mateixa idea, l'alcaldable per Lleida i fins ara diputat al Congrés Antoni Postius ha demanat "no fer cas del vot útil" i anar a votar "sense por" el 28 d'abril. "Que no ens enganyin: aquí a Lleida ja sabem què és el tripartit del 155", ha dit, en referència al pacte dels socialistes amb Cs a l'ajuntament.

A l'entrada de l'acte hi havia una desena de manifestants dels CDR que reclamaven la implementació del resultat de l'1 d'Octubre. "No us oblideu del mandat de l'1 d'Octubre, és vinculant", ha afirmat un dels manifestants. La candidata Laura Borràs, que s'hi ha acostat a parlar i a donar-los la mà, ha afirmat que ella "no oblida l'1 d'Octubre".

stats