Política 24/05/2015

CIU s'imposa per segon cop a Girona i el PSC s'enfonsa

ERC passa de no tenir representació a convertir-se en la segona força i la CUP en la tercera

Ara
1 min
Carles Puigdemont: “Després del 24-M tots hem de fer examen de consciència”

GironaTal i com preveien les enquestes, CIU ha guanyat per segon cop consecutiu les eleccions municipals a Girona i reafirma que el feu socialista fins al 2011 s'ha convertit en convergent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La federació, liderada per Carles Puigdemont, ha aconseguit 10 regidors (els mateixos que fa quatre anys), una victòria còmode però que l'obligarà a buscar aliats si vol un govern amb majoria.

El PSC protagonitza la desfeta més important passant dels 7 regidors aconseguits el 2011 a només 4 i situant-se com a quarta força, darrere d'ERC i la CUP. Els socialistes els ha passat factura la decisió de la cúpula del partit a Barcelona d'oposar-se al procés sobiranista ja que Girona és una ciutat de tarannà clarament catalanista. De fet aquesta decisió ja va provocar que en el mandat que es deixa enrere sis dels seus set regidors passessin al grup no adscrit.

ERC torna a l'ajuntament com a segona força

El creixement més espectacular l'ha protagonitzat ERC, que torna a entrar amb força a l'ajuntament amb 4 regidors -el 2011 es va quedar a un vot d'aconseguir un regidor- situant-se com a segona força més votada. Els mateixos regidors aconsegueix la CUP que en guanya un respecte les eleccions de fa quatre anys i es situa com a tercer partit més votat. Ciutadans també dóna la sorpresa aconseguint entrar al consistori amb 2 regidors mentre que el PP només n'aconsegueix 1 i, per tant, en perd 2 respecte el 2011. ICV es queda sense els dos regidors de fa quatre anys.

Resultats definitius 2015:

CIU: 10 regidors (10 regidors al 2011)

ERC-MES-AM: 4 regidors (sense representació al 2011)

CUP-Crida per Girona-PA: 4 regidors (3 regidors al 2011)

PSC-CP: 4 regidors (7 regidors al 2011)

Ciutadans: 2 regidors (sense representació al 2011)

PP: 1 regidor (3 regidors al 2011)

stats