Política 25/09/2018

La CUP votaria en contra de la substitució temporal dels diputats suspesos

Celebra que la decisió s'elevi al ple però defensa que no s'acati la interlocutòria del Suprem

Marc Toro
1 min
La diputada de la CUP Maria Sirvent en una roda de premsa al Parlament

BarcelonaL'acord de JxCat i ERC sobre la suspensió dels diputats presos i de Carles Puigdemont, ordenada pel Tribunal Suprem, no farà vacil·lar la CUP de cara a la possible resolució de la polèmica. Després que aquest dimarts les dues formacions de govern acordessin tramitar la decisió judicial a través de la comissió de l'Estatut dels Diputats, els anticapitalistes han avisat que en cap cas avalarien una substitució temporal dels parlamentaris afectats, tal com ja preveu la resolució del magistrat Pablo Llarena.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La diputada de la CUP Maria Sirvent ha deixat clar que la seva formació farà tot el possible perquè es garanteixin "tots els drets polítics" dels afectats i que, per tant, l'única via que avalaran davant la seva suspensió és la desobediència. A hores d'ara, JxCat i ERC no han aclarit quina serà la proposta que plantejaran en comissió i que, finalment, haurà de ser elevada al ple per a la seva votació.

"La CUP defensarem sempre que aquestes suspensions no s'apliquin a cap dels diputats afectats [...]. No voldrem acatar cap tipus de sentència que afecti els drets civils i polítics dels ciutadans", ha insistit Sirvent. La diputada ha celebrat que la suspensió es porti a la comissió de l'Estatut dels Diputats, si bé ha lamentat que la decisió s'hagi "dilatat excessivament" en el temps.

stats