Política 23/09/2019

Cayetana Álvarez de Toledo, disposada a renunciar a liderar la llista per Barcelona en favor d'Arrimadas

Ciutadans rebutja l'oferta: "Volem sumar diputats, no imputats"

Ara
2 min
Cayetana Álvarez de Toledo titlla de "populisme sexual" el feminisme que defensa l’esquerra

BarcelonaLa portaveu del PP al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, es mostra disposada a renunciar a ser la cap de llista per Barcelona el 10-N en favor de la portaveu de Cs, Inés Arrimadas, sota la candidatura conjunta Espanya Suma. "Renuncio al meu escó de número u, i si he de renunciar a tots –a l'u, al dos, al tres o al quatre– ho faré", assegura Álvarez de Toledo en una entrevista a 'El Mundo'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Álvarez de Toledo lamenta que el líder de Cs, Albert Rivera, segueixi pensant que el futur de Cs passa pel 'sorpasso' al PP i ha afegit que és un camí "que no va enlloc". En aquest sentit, ha defensat que el millor per a tots és arribar a un acord "com més aviat millor". Vox, en canvi, creu que ha tocat sostre, tot i que no descarta incloure que s'integrin persones de la formació d'ultradreta per buscar "un gran consens en defensa de la democràcia".

En un tuit, Álvarez de Toledo assegura que tampoc es presentaria per cap altra circumscripció si Arrimadas acceptés la seva proposta. De fet, fonts populars expliquen a l'ARA que l'actual portaveu al Congrés dels Diputats no es planteja ser candidata de cap altra província que no sigui Barcelona.

Després de la sentència de l'1-O, Álvarez de Toledo espera no hi hagi pressió ni amenaces de desacatament, i augura nous enfrontaments posteriors entre la dreta i el PSOE de Pedro Sánchez, que, segons diu, vol atorgar més competències i més poder a Catalunya, a més de reduir les condemnes dels presos. La portaveu del PP al Congrés defensa l'aplicació del 155 si "Torra passa de les bravates als fets" i adverteix que en aquest cas el president de la Generalitat "acabarà com els seus col·legues: inhabilitat, pròfug o a la presó". El que necessita Catalunya és un pla d’estabilitat "com el que va posar en marxa Pujol, però a favor de la democràcia i no contra ella", ha sentenciat.

Ciutadans rebutjar a l'oferta

Ciutadans va donar un cop de porta a l'oferta de la portaveu popular. "Sumar sí, però amb la fórmula d'Andalusia, no amb la fórmula Gürtel", ha etzibat aquest dilluns la portaveu del partit taronja, Lorena Roldán. "El que volem sumar són diputats, no imputats i la corrupció resta", ha afegit Roldán. En aquest sentit, ha afegit que no contemplen de cap de les maneres "diluir" el projecte de Ciutadans en una coalició amb el PP, perquè considera que "la millor oportunitat per guanyar a Sánchez és que els espanyols puguin elegir entre diversos projectes".

stats