Política 31/10/2012

Chacón: "Lluitarem contra l'aventura temerària de Mas"

L'exministra es declara a Telecinco "rotundament contrària a la independència". Diu que el referèndum ha de ser "legal" però evita donar un suport explícit a la fórmula del dret a decidir de Pere Navarro: "No vull que ningú m'obligui a escollir entre ser catalana, espanyola o europea", afirma

Ara
2 min
Carme Chacón a Telecinco

BarcelonaA favor de la fórmula del PSC del dret a decidir o en contra? ¿A favor de les tesis de Navarro o de les de Rubalcaba, que ha dit públicament que no comparteix la proposta dels socialistes catalans per al programa electoral del 25-N? L'exministra i actual diputada del PSOE, Carme Chacón, ha dit aquest dimecres en una entrevista al programa d'Ana Rosa Quintana de Telecinco que defensa una reforma federal de la Constitució i que el referèndum d'autodeterminació ha de ser "legal", com vol el PSC, però ha evitat fer una defensa explícita del dret a decidir. De fet, ha dit que se sent "preocupada" per l'ús que en fa "el nacionalisme", de l'expressió 'dret a decidir'. És el mateix que diu aquest dimecres a l'entrevista a 'El Mundo', que afegeix que els nacionalistes "l'usen de forma equívoca i tramposa per dir 'independència'".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El que sí que li dic és que el referèndum ha de ser legal", ha afegit. En aquest punt es distancia, per tant, del secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, que ha dit públicament que "no comparteix" la voluntat del PSC de reformar la Constitució per emparar la celebració d'un referèndum d'autodeterminació. Tot i les clares discrepàncies en aquest punt entre Ferraz i Nicaragua, Chacón ha dit fins a dues vegades en l'entrevista que ella dóna suport "a l'entesa entre el PSC i el PSOE" sobre la qüestió. Chacón defensa la reforma de la Constitució i després, ha dit, "ja passarem a la casella següent". "Si vivim junts, decidim junts", ha afegit.

Sigui com sigui, Chacón s'ha declarat "rotundament contrària a la independència" i ha deixat clar que "no vull que ningú m'obligui a escollir entre ser catalana, espanyola o europea".

La diputada catalana a Madrid també ha carregat durament contra el president de la Generalitat, Artur Mas, a qui ha acusat d'amagar "el fracàs de la seva legislatura" amb la convocatòria d'unes eleccions anticipades amb l'objectiu de "conduir els catalans cap a l'aventura temerària de la independència amb un elevadíssim cost econòmic i de fractura social". "Lluitarem contra aquesta aventura temerària", ha subratllat Chacón, que ha recalcat: "Dic un no clar i rotund a la independència i un sí encara més rotund a la unitat, a la suma i a la fraternitat social".

stats