Política 09/12/2013

C's demanarà la compareixença de Mas per explicar la creació d'una suposada agència de seguretat catalana

Rivera considera que el simposi 'Espanya contra Catalunya' és un exemple "de l'odi que alguns volen aixecar entre els espanyols"

1 min

El president de C's, Albert Rivera, ha anunciat que demanaran la compareixença extraordinària del president de la Generalitat, Artur Mas, al Parlament per explicar la creació d'una suposada Agència de Seguretat Catalana. En una entrevista a 'Los Desayunos', de TVE, Rivera ha defensat l'informe que C's va mostrar al ple que demostraria la voluntat del Govern de crear un CNI català i ha denunciat que Mas va mentir en seu parlamentària negant-ho. "El Govern utilitza diners públics per crear una estructura paral·lela a l'estat de dret", ha assenyalat el president de C's, que també ha titllat el simposi 'Espanya contra Catalunya' d'exemple "de l'odi que alguns volen aixecar entre els espanyols".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, Rivera ha mostrat la seva preocupació per "l'odi que molts pretenen aixecar entre els espanyols". Sobre la possibilitat de reformar la Constitució, el president de C's ha reiterat que és partidari d'una "microcirurgia jurídica" de la carta magna, però que no és partidari d'una reforma profunda. "No podem acontentar el conjunt d'espanyols que volen trencar aquest país. El senyor Mas té un projecte rupturista, no reformista", ha avisat Rivera, que ha apostat per "consensuar polítiques d'estat que impliquin mesures com un pacte per l'educació, la reforma de les administracions públiques, l'elaboració d'una nova llei electoral, renovar el sistema de partits i dur a terme una separació de poders efectiva".

stats