Publicitat
Publicitat

Duran trasllada al rei el "malestar" dels catalans amb el dèficit fiscal

El portaveu de CiU a Madrid explica al monarca que la federació treballarà aquesta legislatura per aconseguir el pacte fiscal

El portaveu de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, s'ha entrevistat amb el rei Joan Carles en la roda de contactes amb els grups parlamentaris abans de proposar la investidura de Mariano Rajoy com a president del govern espanyol. El líder dels nacionalistes ha aprofitat la reunió per explicar al monarca que "cada cop més a Catalunya hi ha una opinió creixent de sentir-se injustament tractada" fiscalment. Duran i Lleida ha recordat que, segons els càlculs de la Generalitat, el dèficit fiscal està entre el 8 i el 9%, un fet impensable en països com Alemanya.

Duran ha recordat que aquest "malestar molt generalitzat" també s'explica per decisions d'institucions de l'Estat, en una referència implícita a la sentència del Constitucional sobre l'Estatut. Per tot plegat, el portaveu de la federació a Madrid ha reiterat que la reclamació del pacte fiscal serà una de les prioritats de la seva tasca d'oposició aquests quatre anys, i que així l'hi ha explicat al rei. Ha explicat que a la reunió que va mantenir dimarts amb Rajoy, el president electe es va limitar a dir-li que "estudiarà aquest tema". 

CiU ha reiterat que no votarà a favor de la investidura del nou president espanyol. El sentit del vot l'orientarà demà l'executiva del partit.

La veu del poble

Etiquetes

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT