DIARI DE CAMPANYA DE CIU
Política 10/05/2014

Roaming, unió bancària i cargol poma

Tremosa s'estrena en campanya a les Terres de l'Ebre al costat de l'emblemàtica pintada de 'Lo riu és vida'

Oriol March
1 min
El candidat de CiU, Ramon Tremosa, aquest dissabte a Tortosa

TortosaL'autobús de campanya ha aterrat a Tortosa quan faltaven uns vint minuts per les dotze del migdia. Què vol dir, això? Que els periodistes havíem de ser abans de les nou del matí davant la seu de CiU per emprendre el camí cap a les Terres de l'Ebre, visita obligada en totes les campanyes dels nacionalistes. La visita ha provocat la coincidència espacio-temporal entre l'aboliment del 'roaming', la posada en marxa de la unió bancària i de la problemàtica del cargol poma.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tremosa té uns quants ítems sempre a prop en els seus mítings. No hi falten el corredor mediterrani -se sent especialment orgullós del compromís europeu per tirar-lo endavant- ni aquesta unió bancària que, segons explica el candidat, permetrà que no es repeteixin casos com els de Bankia i que els primers 100.000 euros d'estalvi de les famílies estiguin garantits en cas de fallida. Al candidat també li agrada posar exemples més pràctics: la baixada de cost de les trucades telefòniques des de l'estranger -en això consisteix l'eliminació del 'roaming'- i la facilitatque hi ara per viatjar a les capitals europees a un preu assumible.

I el cargol poma, per què ha aparegut? Perquè els ciutadans de les Terres de l'Ebre són els que més truquen a l'oficina de Tremosa cada divendres a la tarda, que és quan els eurodiputats atenen les peticions dels electors. "Cal atacar d'una vegada per totes el cargol poma, no anar posant pedaços", ha exclamat Tremosa. Ell, però, ha preferit atacar el candidat del PP, Miguel Arias Cañete. És probable que sigui comissari europeu (així ho vol Rajoy) i, segons CiU, vol ser el comissari del transvasament de l'Ebre. Motiu suficient perquè Tremosa busqui el cos a cos.

stats