Política 11/01/2013

Duran insisteix a introduir canvis a la declaració sobiranista per sumar-hi el PSC

El democristià assegura que s'equivocarien "si la declaració sobirania només la defensessin ERC i CiU"

Efe
1 min
A LA DEFENSIVA  Josep Antoni Duran i Lleida no troba cap motiu per presentar la seva dimissió i remarca que no hi ha hagut finançament irregular d'Unió.

Santiago de XileEl líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha declarat avui a EFE que CiU cometria un error si la declaració de sobirania que aviat votarà el Parlament només la defensessin ERC i CiU, i ha advocat així per fer modificacions en el text i atreure l'aval del PSC i ICV-EUiA. "Aquest document no pot ser purament susceptible de suport d'Esquerra Republicana de Catalunya i Convergència i Unió. Ens equivocaríem. Cal intentar un consens més ampli", ha recalcat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

CiU i ERC van pactar ahir el text de la declaració de sobirania que portaran al Parlament en el primer ple de la nova legislatura i l'esborrany del qual estableix la voluntat d'"exercir el dret a decidir i a fer efectiva la constitució de Catalunya en un nou estat dins del marc de la Unió Europea".

Segons el parer de Duran -que va arribar ahir a Xile per participar en diverses activitats polítiques- "cal dialogar a fons i estar disposats a fer modificacions en el document per intentar que també el comparteixin ICV-EUiA i fins i tot el PSC".

"Sé que no serà possible que el comparteixi el Partit Popular (PP), però almenys que puguin compartir-lo el PSC i Iniciativa. Cal fer esforços per part nostra i d'Esquerra perquè això sigui així", ha insistit.

stats