Política 05/06/2015

Unió desmenteix "rotundament" que Duran hagi enviat un SMS als militants demanant el "vot favorable" el 14-J

RAC1 havia avançat que el líder democristià hauria enviat un missatge per defensar que la pregunta garanteix "la cohesió i continuïtat de la federació"

Ara
1 min
Duran i Ortega, en una imatge d'arxiu / ARA

BarcelonaUnió Democràtica ha desmentit "rotundament" que el president del comitè de govern, Josep A. Duran i Lleida, hagi enviat un SMS als militants del partit per demanar-los el vot favorable a la consulta del 14-J. "És radicalment fals", han afirmat a través d'un comunicat. Així, el partit nega la informació que aquest matí ha explicat Rac1. Segons havien explicat, Duran hauria enviat un missatge de text als militants d'Unió per demanar-los "el vot favorable" a la consulta interna.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha notícia, l'SMS Duran defensa que la pregunta garanteix "la cohesió i continuïtat de la federació", i argumenta que "es compromet amb el procés".

El missatge diu, textualment:

"Bona nit, xxxx. Sóc en Josep Antoni, el President del Comitè de Govern d'Unió.

Et preguntaràs el motiu d'aquest escrit. És per demanar-te un vot favorable a la proposta aprovada pel CG dimarts. Una pregunta que compromet activament a UDC amb el procés i que permet la cohesió i la continuïtat de la federació.

Sense cap altre motiu aprofito per saludar-te molt cordialment.

J. Antoni Duran i Lleida"

Ahir, el sector sobiranista d'Unió, encapçalat per Antoni Castellà, va anunciar que es mobilitzarà pel no a la pregunta, perquè consideren que no es prou clara i que no es posiciona clarament sobre la independència.

La pregunta, elaborada pel secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, és la següent: "Voleu que Unió continuï el seu compromís amb el procés, des del catalanisme integrador i d'acord amb els següents criteris?". I estableix, aleshores, sis criteris entre els quals destaquen "seguretat jurídica", "diàleg" i "sobirania".

stats