Política 04/06/2019

ERC ofereix a Colau un acord de govern "bilateral i exclusiu" amb Maragall com a alcalde

Els republicans es comprometen a un repartiment equitatiu de les responsabilitats

Aleix Moldes
2 min
ERC vol un pacte "exclusiu" amb els comuns

BarcelonaErnest Maragall d'alcalde, vint regidors a l'equip de govern amb repartiment equitatiu de responsabilitats entre ERC i Barcelona en Comú i, sobretot, un acord "bilateral i exclusiu" entre les dues formacions. L'oferta, amb el segell d'Esquerra, s'ha fet arribar aquest dimarts als comuns en la segona reunió entre els equips negociadors, encara a les beceroles d'un pacte que, ara per ara, avança a pas de tortuga. La resposta dels comuns continua sent la mateixa que la d'ahir, la d'abans-d'ahir i la de fa quinze dies: obrir la porta del govern municipal al PSC per definir un tripartit de 28 regidors a l'executiu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"A partir de l'explícita negativa del PSC i del seu cap de llista a obrir cap mena de diàleg amb ERC, constatem que ha quedat definitivament descartada la proposta de govern tripartit i que, per tant, l'única opció realista i solvent per formar un govern progressista és l'acord definitiu entre ERC i BComú", expliquen els republicans en el document de treball que han lliurat als seus interlocutors.

El portaveu de l'equip negociador d'Esquerra, el regidor Jordi Coronas, ha reclamat que s'aturin "els dubtes, els equívocs i les desconfiances" i que s'abordi la proposta "clara" dels republicans, deixant definitivament al marge els socialistes. De fet, Coronas ha remarcat que ERC ja ha deixat al marge JxCat per superar els vetos que existien entre la candidatura encapçalada per Joaquim Forn i la que lidera Ada Colau.

"ERC mai acceptaria els vots de Cs i el PP i suposem que Colau tampoc", ha afegit, i ha recordat que la hipòtesi de govern entre els comuns i els socialistes depèn exclusivament del suport de tres dels regidors del grup de Ciutadans.

Els comuns, però, no tanquen la porta a cap de les dues opcions. Seguiran negociant amb Esquerra, a la qual, de moment, no han exigit repartir-se l'alcaldia, i també ho faran aquest mateix dimecres amb el PSC.

stats