Política 17/10/2018

ERC guanyaria les eleccions municipals a Barcelona, segons una enquesta d''El Periódico'

Els republicans passarien per davant de la candidatura d'Ada Colau, que perdria entre dos i tres regidors

Ara
1 min
Ernest Maragall arriba a la delegació del Govern a Brussel·les

BarcelonaERC guanyaria les eleccions a l'alcaldia de Barcelona, però per poc: entre 10 i 11 regidors, els mateixos que el 2015 van convertir Ada Colau en alcaldessa. Així ho detalla una enquesta, publicada aquest dimecres per 'El Periódico', que el Gabinet d'Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) va fer del 2 al 4 d'octubre passat. Segons aquest sondeig, Barcelona En Comú perdria entre dos i tres regidors (es quedaria en vuit o nou).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La xifra contrasta amb la feta pública el mes de juliol pel baròmetre municipal, que revalidava la llista de Colau com la més votada, amb ERC en segona posició. Amb els actuals números donats per GESOP, si BComú i ERC arribessin a un pacte de govern podrien sumar fins a 20 regidors.

Els mateixos, segons el sondeig, que obtindrien les forces independentistes juntes (la CUP obtindria 3 regidors i el PDECat 5). En canvi, les forces constitucionalistes es quedarien en 13 regidors. Ciutadans sumaria dos escons (arribant a 7). Cal tenir en compte, amb tot, que el partit taronja renuncia a presentar-se a les municipals a la ciutat a canvi de fer-ho en una altra fórmula (previsiblement en coalició) amb la candidatura de Manuel Valls (que es va presentar només uns dies abans de la realització de l'enquesta).

D'altra banda, el sondeig dona sis regidors al PSC (dos més dels que té), mentre que el PP quedaria sense representació al consistori de la ciutat.

stats