Política 07/08/2019

Echenique critica que Sánchez parli de "desconfiança" cap a Podem i considera que és "l'enèsima excusa"

El dirigent de Podem creu que Sánchez busca un pacte amb Rivera o anar a eleccions

Ara
2 min
El secretari d'Organització de Podem, Pablo Echenique, en una imatge d'arxiu.

BarcelonaEl responsable d'acció de govern i programa i ex número dos de Podem, Pablo Echenique, ha qüestionat que el president en funcions, Pedro Sánchez, parli de "desconfiança recíproca" amb la formació de Pablo Iglesias. A través del seu compte de Twitter, Echenique ha recordat a Sánchez que Podem va ser "qui el va fer president i amb qui va pactar els pressupostos més socials de la democràcia", en referència als pressupostos generals del 2019.

Així, Echenique ha tancat la porta a un nou intent de govern de coalició i ha assegurat que les paraules de Sánchez són "l'enèsima excusa per seguir buscant l'acord amb Rivera o repetir eleccions". "Hauria de fer els deures, treballar-se els suports i deixar de buscar excuses", ha afegit.

La rèplica d'Echenique arriba després que aquest dimecres Pedro Sánchez hagi afirmat que existeix "desconfiança recíproca" entre el seu partit i la formació lila a l'hora de formar govern. Davant d'aquesta desconfiança, després de reunir-se amb el rei Felip VI a Palma, el president del govern espanyol en funcions ha insistit en l'abstenció del PP i Ciutadans per poder constituir un nou executiu.

En la mateixa línia que Echenique, altres membres de Podem també han desacreditat les paraules de Sánchez. El secretari de comunicació, Juanma del Olmo, considera que Sánchez manté un "xantatge" per forçar la repetició electoral. Així, ha assegurat que "el seu missatge no canvia: o feu el que jo dic o eleccions", ha lamentat.

En un segon tuit, Del Olmo ha afegit que el president en funcions "continua buscant un acord amb la dreta", en referència a la demanda d'abstenció al PP i Ciutadans.

El portaveu de defensa de Podem al Congrés, Juan Antonio Delgado, també ha reaccionat i ha demanat a Sánchez que confessi que busca una repetició d'eleccions.

stats