Política 11/12/2012

Ernest Maragall respon al PSC: "Fa falta un Govern d'unitat, però no de partits, sinó de país"

L'exdiputat socialista i fundador de Nova Esquerra Catalana diu a Catalunya Ràdio que fa falta "una alternativa d'esquerres forta" per fer front a "un centredreta predominant". Hi suma el PSC i la CUP

Ara
1 min
L'exconsller del PSC i diputat Ernest Maragall en una entrevista a Catalunya Ràdio. / ACN

BarcelonaL'exconseller d'Ensenyament i exdiputat socialista Ernest Maragall considera que en un context de "segona Transició" com el que estem vivint actualment, "fa falta un Govern d'unitat, però no de partits, sinó de país". Maragall ha respost així als seus excompanys de files del PSC, que aquest dilluns van posar sobre la taula una proposta de Govern d'unitat nacional sense Artur Mas. Maragall ha reclamat "generositat" als partits i "visió de país" per acompanyar un Govern articulat amb uns "objectius clars" que ha definit en cinc punts: (1) assegurar la celebració de la consulta, (2) afrontar la crisi a través de l'equilibri pressupostari, (3) articular una política de país de creixement, (4) impulsar la regeneració democràtica a través d'una nova llei electoral que reconegui la relació entre electors i partits i (5) treballar per una profunda reforma institucional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', l'exdiputat socialista ha explicat que Nova Esquerra Catalana neix en un moment en què fa falta una alternativa d'esquerres forta per fer front a un centredreta predominant, un projecte en el qual Maragall ha assegurat que el PSC és "completament imprescindible", i en què també hi ha sumat la CUP.

Aquest dissabte se celebrarà a Sitges l'assemblea constituent de Nova Esquerra Catalana.

stats