Política 04/07/2015

Errejón i Forcades mantenen la seva voluntat d'aconseguir una candidatura d'esquerres el 27-S

Les dues formacions volen que la persona que lideri la candidatura unitària provingui de la "societat civil i tingui la capacitat de convertir-se en un referent de majories"

Europa Press / Ara
1 min
La monja Teresa Forcades i el número dos de Podem, Iñigo Errejon / Podem

BarcelonaEl secretari polític de Podem, Íñigo Errejón, i la dirigent del Procés Constituent, Teresa Forcades, es van reunir aquest divendres a Barcelona per treballar en la configuració d'una candidatura d'esquerres i de canvi per a les eleccions catalanes del 27-S.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat aquest dissabte, Podem informa que les dues formacions han expressat la seva voluntat que la persona que lideri la candidatura unitària provingui "de la societat civil i tingui la capacitat de convertir-se en un referent de majories".

Podem ha expressat la seva voluntat d'impulsar un nou espai polític conjunt que obri les institucions als catalans i que permeti donar respostes a les demandes de regeneració. A més, el partit de Pablo Iglesias vol que "la confluència per al canvi" que es conformi per a les catalanes del 27-S també serveixi per a les eleccions generals.

Per la seva banda, Procés Constituent ha donat suport a aquesta opció d'avançar cap a "una democràcia real i participativa" amb la intenció que el procés constituent català tingui un sentit social. Tot i això, aquesta plataforma s'havia allunyat en els darrers dies de les converses entre Podem i ICV, tal com va avançar l'ARA, perquè no estaven disposats a acceptar "aliances bilaterals". A més, han posat condicions a la resta de formacions per a aquesta confluència: no supeditar el dret a decidir de Catalunya a Madrid.

Ratificació de les bases

En el mateix comunicat, la formació de Pablo Iglesias informa que els acords que puguin sorgir sobre la construcció d'aquesta candidatura àmplia hauran de ser valorats i ratificats pels membres de les dues formacions.

stats