Política 27/09/2016

Fernández Díaz condecorarà el president del TSJC que ha enviat Mas al banc dels acusats, segons 'El Español'

El ministre de l'Interior lliurarà una medalla a Jesús María Barrientos

2 min
Fernández Díaz, en un acte a Mataró

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, condecorarà el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús María Barrientos, amb una medalla al mèrit policial, segons informa 'El Español'. La decisió es produeix 12 dies després que la sala que presideix avalés la decisió de deixar a un pas del judici l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, per haver orquestrat el procés participatiu del 9 de novembre del 2014. Juntament amb l'exvicepresidenta Joana Ortega i l'exconsellera Irene Rigau, se l'acusa de delictes de prevaricació i desobediència per la votació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas, Ortega i Rigau a les portes del judici pel 9-NSegons el digital espanyol, Barrientos és un dels més de mig centenar de jutges i fiscals inclosos en el llistat de les medalles al mèrit policial que el ministeri de l'Interior concedeix cada any en aquestes dates amb motiu dels patrons del cos armat.

Recentment, el TSJC ha rebutjat els recursos dels exmembres del Govern de la Generalitat per evitar seure al banc dels acusats, amb l'argument que el tribunal veu "prematur" que els tres dirigents demanin l'arxiu de la causa i considera "irrellevants" alguns dels seus arguments exculpatoris en considerar que les seves al·legacions sobre el fet que no van desobeir s'han de fer "després de la corresponent instrucció penal". És per això que es preveu que el 2017 es jutgi Mas, Ortega i Rigau pel 9-N.

El cas d'Homs

A banda de la causa oberta al TSJC, el 9-N també té una peça separada al Tribunal Suprem. Recentment, l'exconseller de la Presidència i actual diputat de CDC al Congrés, Francesc Homs, va declarar davant del jutge la seva actuació en els preparatius del 9-N. En declaracions als mitjans de comunicació, Homs va assegurar que "la sentència ja està dictada", perquè aquest procés és "polític i no jurídic", i va avançar que tot i que donaran arguments jurídics, la defensa que faran serà política. "Imagino que la sentència serà condemnatòria", va anticipar.

stats