El 'Financial Times' reclama "una solució negociada" per a Catalunya

L'editorial del rotatiu britànic avisa que el PP i el PSOE "han d'estar a l'altura" de les circumstàncies

"És un problema polític que requereix una solució negociada". Així descriu el 'Financial Times' la situació a Catalunya en l'edició d'aquest dilluns.

En un editorial titulat "La pròxima crisi d'Espanya", el rotatiu britànic reclama "més federalisme en una Espanya que plora per la necessitat d'una renovació institucional" i assegura que el referèndum amb dos apartats proposat pels partits catalans "té els ingredients per a una solució".

"No només són els catalans, sinó també els principals partits espanyols, el PP de Rajoy i els socialistes, els que han d'estar a l'altura de la situació", exigeix l'editorial, que també admet que Espanya no ha aconseguit ser una "casa plurinacional còmoda" per als seus "diversos pobles culturals".

El poble català, primer

"Més que liderant el seu poble, Mas està conduït per ell, i Rajoy l'ha posat entre l'espasa i la paret amb la insistència que la Constitució postfranquista –que consagra la indissoluble unitat d'Espanya– és immutable", diu el 'Financial Times'.

"Les enquestes diuen que els catalans preferirien més autogovern –incloent-hi més autonomia fiscal– , però estan disposats a anar per lliure si l'única alternativa és un 'status quo' que el govern de Rajoy està erosionant".

Més continguts de