Política 18/02/2015

L'assessor econòmic de C's defensa un pla de protecció de "penedits i xivatos" de casos de frau i corrupció

Luis Garicano ha defensat en declaracions a Catalunya Ràdio un pla també per compensar econòmicament els delators de casos de frau superior a un milió d'euros

Ara
1 min
Luis Garicano, en una imatge d'arxiu / ARA

BarcelonaEl fitxatge estrella de Ciutadans per elaborar el seu programa econòmic a nivell espanyol, l'economista Luis Garicano, ha defensat aquest dimecres el que ha anomenat un "pla de penedits i xivatos" per fer aflorar el frau fiscal a Espanya. El pla inclouria la protecció i, fins i tot, recompenses econòmiques per a les persones que denunciïn grans casos de frau a la Hisenda Pública.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"En grans assumptes superiors a un milió d'euros podem anar cap a un sistema de protecció de penedits xivatos, i fins i tot una recompensa econòmica", ha defensat Garicano en declaracions a Catalunya Ràdio. Segons ha argumentat, "no es tracta d'anar a una societat de xivatos", però sí de "protegir la gent que fa un pas endavant" en la denúncia del frau.

Segons ha argumentat, es tracta d'evitar que les persones que posin en coneixement de les autoritats tributàries grans casos de frau no en surtin perjudicades, com consideren que ha passat amb Ana Garrido, la treballadora de l'Ajuntament de Boadilla del Monte que va denunciar el cas Gürtel al sindicat ultra Manos Limpias.

stats