Política 22/05/2015

Iceta no considera imprescindible que governi la llista més votada

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, denuncia que la Generalitat "s'ha independitzat" de la ciutat

Sara González
2 min
Miquel Iceta amb l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, aquest divendres / ARA

TerrassaLa llista més votada no té per què ser la que es quedi amb l'alcaldia. Així ho ha defensat el líder del PSC, Miquel Iceta, que des de Terrassa ha assegurat que ha de governar qui tingui "la majoria sòlida i estable" pels pròxims quatre anys. Ha matisat, però, que no seria "sensat" que forces minoritàries fessin pinça per desbancar un partit si aquest ha guanyat "amb força diferència".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre el debat dels candidats a l'alcaldia de Barcelona de dijous a la nit a TV3, Iceta ha assegurat que va ser "esclaridor" i que va veure Jaume Collboni com el "més alcalde". De Xavier Trias va dir que el va veure "molt digne", però "cansat i sense empenta". Del candidat del PP, Alberto Fernández Díaz, ha dit que va representar la "dreta sense complexes" i sobre Ada Colau que va tenir un paper clar d'oposició. Finalment, sobre el candidat d'ERC, Alfred Bosch, ha dit que el va veure més "interessat en parlar de la independència" que no pas de la ciutat.

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, per la seva banda, ha lamentat que, des de que governa CiU, la Generalitat s'hagi "independitzat" de la ciutat tot recordant que està "cansat dels incompliments". S'ha referit, en aquest sentit, a les tres estacions de Ferrocarrils de la Generalitat que estan pendents d'inaugurar i que, al seu parer, no s'han inaugurat ja per interessos partidistes. "Segur que quan el president Mas signi el decret del 27-S posaran data a la inauguració", ha etzibat.

Ballart també ha recordat el "greuge tarifari" que pateixen els ciutadans de Terrassa, que per desplaçar-se fins a Barcelona han de pagar un bitllet de tres zones mentre que els de Sabadell, per exemple, només han de pagar-ne dues. Iceta ha reconegut que aquesta és una reivindicació que ve de lluny i que podrien haver solucionat els governs d'esquerres quan els socialistes estaven a la Generalitat. En tot cas, però, ha dit que no per això s'ha de deixar de demanar aquesta correcció. "No entenem perquè els ciutadans de Terrassa no poden tenir el mateix tracte que els de Sabadell", ha sentenciat.

stats