POLÍTIC
Política 16/05/2013

El ministeri de l'Interior expulsarà de forma imminent Noureddine Ziani

Acusa el president de la Unió de Centres Culturals Islàmics de Catalunya (UCCIC), vinculat a CDC, de promoure el salafisme a Catalunya

Ara
1 min
Ziani nega haver estat  Expulsat de cap país europeu

Madrid / BarcelonaEl ministeri de l'Interior ha ordenat de manera definitiva l'expulsió de Noureddin Ziani, president de la Unió de Centres Culturals Islàmics de Catalunya (UCCIC) i director de l'Espai catalano-marroquí de la Fundació Nous Catalans, vinculada a CDC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts coneixedores del cas han confirmat a l'ARA que l'expulsió no té data, però que serà "imminent". L'expulsió la va reclamar el CNI, que acusa Ziani de "promoure el salafisme" i posar en risc la seguretat del l'Estat, cosa que Ziani ha negat de manera taxativa. El president de Nous Catalans va denunciar que intuïa un rerefons polític en aquesta expulsió.

Tres anys d'investigació

Amb la signatura de l'ordre d'expulsió d'Espanya, Interior rebutja les al·legacions que va presentar a l'expedient del CNI l'advocada de Ziani. Les fonts consultades defensen que la decisió d'expulsar l'activista de la Fundació Nous Catalans es fonamenta en una investigació de tres anys del CNI. Aquesta versió, però, contrasta frontalment amb la dels Mossos d'Esquadra, que neguen que es tracti d'un subjecte perillós i desmenteixen que hagin compartit investigació, com havia informat el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz.

stats