Política 11/07/2016

Jéssica Albiach es presenta com la candidata més capaç per "gestionar les diferències" a Podem

La diputada, aspirant a la secretaria general del partit, admet que les diferències entre llistes "són poques". Proposa destinar un 25% del pressupost de Podem als cercles del territori

Joan Serra Carné
2 min
Jéssica Albiach encapçala la candidatura Fem Podem a les primàries del partit.

BarcelonaJéssica Albiach, diputada de Catalunya Sí que es Pot, ha presentat aquest dilluns el seu projecte en la primera jornada de recollida d'avals per a les primàries de Podem Catalunya. Albiach s'ha postulat com la candidata més capaç per "gestionar les diferències" dins de Podem Catalunya. Ha posat com a exemple el fet que, abans de l'inici del procés de primàries, tant la candidatura d'Albano Dante Fachin (Ho Podem tot) com la de Raimundo Viejo (Impulsant el Canvi) van buscar un pacte amb la seva llista. "Som la força més conciliadora i que pot arribar a més punts d'acord. Les diferències que ens separen són poques", ha puntualitzat la diputada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Albiach ha defensat construir un Podem Catalunya "cohesionat i fort". "Tenim un model de partit democràtic, transparent i feminitzat", ha subratllat la candidata de Fem Podem. Entre les propostes plantejades per enfortir el partit, Albiach ha recalcat la creació d'una secretaria de feminismes, que la nova executiva de Podem tingui més dones que homes i incrementar el suport econòmic als cercles del territori. "Un 25% del pressupost de Podem Catalunya per donar suports als cercles", ha destacat la candidata.

Albiach, amb la candidatura Fem Podem, competeix en aquestes primàries amb el seu company de grup parlamentari, Albano Dante Fachin, que aquest matí ha reivindicat el seu pes al territori per guanyar les primàries; el diputat d'En Comú Podem Raimundo Viejo; el senador Óscar Guardingo, i una cinquena candidatura sorgida dels cercles que encapçala Rafael García.

"Confluència, sí; dissolució, no"

Albiach ha fixat dos reptes per a després de les primàries: construir la confluència amb "forces germanes" de l'esquerra alternativa i afrontar un possible escenari electoral. Sobre aquest nou subjecte polític plantejat inicialment per Ada Colau, la diputada ha defensat que Podem ha de tenir un paper actiu. "Confluència, sí; dissolució, no", ha recalcat Albiach. El full de ruta de la candidatura passa per organitzar una consulta per saber si la militància defensa emprendre el camí de la confluència i una altra, al final de la negociació, per validar aquest eventual pacte.

stats