Política 19/09/2014

Duran remarca que a Escòcia sí que s'ha ofert una tercera via i lamenta que Rajoy no deixi votar ni proposi alternativa

El líder d'UDC acusa ERC de posar en perill la unitat i li recorda que governar no és només la consulta

Acn
2 min

BarcelonaEl president del comitè de govern d'UDC i portaveu al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha remarcat que a Escòcia sí que s'ha ofert una tercera via, i ha lamentat que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, no deixi votar ni tampoc proposi alternativa. "Amb el 'sí' o amb el 'no', la Gran Bretanya tractarà d'una altra manera els escocesos. Aquí sí que hi ha hagut una proposta de tercera via", ha constatat en la seva carta web als militants d'UDC, on també ha tornat a acusar ERC de posar en perill la unitat en proposar ara la desobediència. També li ha recordat que governar no és només blindar la consulta, sinó que també s'ha d'abordar el dia a dia. "Londres ha deixat votar i, a més, ha ofert una sortida diferent de l'actual situació d'Escòcia, però a la vegada alternativa a la independència, actitud que contrasta amb el tancredisme de Rajoy que no deixa votar ni ofereix alternativa", s'ha queixat Duran.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al seu parer, però, David Cameron es va equivocar en reduir el referèndum a independència sí o no, pensant que, així, els escocesos "no emprenyarien massa". "Se li girarà com un búmerang. Cameron pot pensar que ha guanyat i, en canvi, crec que serà la primera víctima política del referèndum escocès", ha dit.

També ha aprofitat per tornar a criticar ERC i el seu líder, Oriol Junqueras, per cridar a la desobediència. "Afegir-hi unilateralment noves propostes no concordades la posa en perill", ha advertit.

Sobre la seva possible entrada al Govern, ha avisat que això "depassa la consulta del 9-N, perquè l'acció del govern té molt més recorregut". Caldrà parlar d'això en els propers dies, ha dit, i també d'unes possibles eleccions plebiscitàries si la consulta no es pot celebrar. "Ja n'anirem parlant. No cal precipitar-se!", ha conclòs.

stats