Política 14/12/2016

El Parlament no presenta cap candidat a magistrat pel Tribunal Constitucional

Els únics candidats, presentats pel PSC, han estat rebutjats amb els vots en contra la CUP i JxSí i l'abstenció de C's i PP

Ara
1 min
El Parlament haurà de dirimir les diferències entre Junts pel Sí i la CUP en els pressupostos.

BarcelonaJunts pel Sí i la CUP eviten que el Parlament presenti candidats a magistrats del Tribunal Constitucional (TC). Les dues formacions han votat en contra dels dos candidats proposats pel PSC, Xavier Arbós i Félix Vicente Azón, per ocupar dues places vacants.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb el 'no' de Junts pel Sí i la CUP, el Parlament renuncia a enviar a la Cambra Alta la seva pròpia proposta de candidats al TC. Les dues formacions però, ja s'havien manifestat sobre aquesta qüestió considerant que el Parlament no ha de presentar candidats, ja que no té sentit formar part d'un procés de composició d'un tribunal que ells consideren altament polititzat i amb poca legitimitat.

Els dos candidats han estat rebutjats amb els vots en contra dels partits independentistes, les abstencions de C's i PP i els únics vots a favor del PSC i CSQP, durant la Comissió d'Assumptes Institucionals.

El portaveu adjunt del PSC al Parlament, Ferran Pedret, ha afirmat que la “política de la cadira buida” que avui ha practicat Junts pel Sí i la CUP, al vetar els dos candidats del PSC, és una política “nefasta i absolutament irresponsable" i ha assegurat que s'ha perdut una gran oportunitat de poder aportar al TC una "sensibilitat molt necessària" per Catalunya.

stats