Publicitat
Publicitat

L'ANC insta els partits a demanar empara al Parlament Europeu si el govern espanyol veta la consulta

L'organització exigeix, en la Declaració de Febrer, un programa de mínims a les forces polítiques que presenten candidatura a les eleccions europees

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) insta els partits catalans a demanar empara al Parlament europeu si el govern espanyol veta la consulta prevista pel 9 de novembre d'aquest any. Així queda recollit al programa de mínims que l'organització exigeix als partits catalans que presenten candidatura a les eleccions europees del 25 de maig, inclòs a la Declaració de Febrer de l'ANC que s'ha aprovat aquest dissabte a Manresa. El programa de mínims consta de cinc punts considerats irrenunciables per l'Assemblea:

1. L'ANC exigeix el caràcter irrenunciable de la consulta prevista pel 9 de novembre per fer efectiu el dret a decidir del poble català.

2. Davant el més que probable veto de la consulta per part de l'Estat, l'Assemblea insta als partits a demanar l'empara del Parlament europeu per garantir la celebració del referèndum, així com la intervenció europea si el govern espanyol no accepta l'aplicació dels resultats del mateix.

3. En l'estricta aplicació dels principis europeus, l'organització recorda que la constitució de Catalunya com ha estat propi ha de comportar "l'obtenció immediata del mateix estatus polític" que qualsevol dels estats membres de la Unió Europea.

4. L'Assemblea insta als partits a "defensar els drets fonamentals dels ciutadans, la democràcia, el comprimís amb l'estat del benestar, la solidaritat entre els diferents pobles d'Europa i l'aposta pel progrés econòmic, social i cultural".

5. L'ANC "només donarà suport a les candidatures que incloguin els punts programàtics exposats".

La veu del poble

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT