Política 26/05/2018

Lleida retira els llaços grocs: Ros defensa la "neutralitat" de l'espai públic

Com a resposta, tenyeixen de groc l'aigua de davant la Subdelegació del govern espanyol

Ara
2 min
Àngel Ros, alcalde de Lleida

BarcelonaDesprés que el delegat del govern espanyol, Enric Millo, enviés una carta als alcaldes perquè garantissin la "neutralitat" a l'espai públic, ahir l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, va defensar la mateixa política durant el ple de la Paeria. Segons recull l'ACN, el mateix dia en què la majoria constitucionalista va rebutjar fer un informe sobre la violència policial de l'1 d'octubre, l'alcalde socialista va dir que l'Ajuntament retira els llaços grocs de les places i edificis públics.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, en resposta a ERC va dir que es farà el mateix amb tots els símbols polítics "no compartits" per la ciutadania, així com també les pintades que siguin "ofensives".

Tot i alinear-se amb Millo, Ros va deixar clar que no retirarà els llaços grocs per la missiva de la Delegació del govern espanyol sinó perquè comparteix el concepte de "neutralitat" de l'espai públic que té el dirigent del PP.

Una font tenyida de groc

El posicionament de l'alcalde, però, ja ha tingut resposta. Aquest dissabte l'aigua que brolla de la font de la plaça de la Pau de Lleida està tenyida de color groc. És la font que està situada just davant de la Subdelegació del govern espanyol a Lleida, on es concentren bona part de les protestes per demanar l'alliberament dels independentistes presos. Algú hi ha tirat colorant i l'aigua s'ha tenyit completament de groc.

Rebuig a l'informe sobre la violència policial de l'1-O

El mateix dia el ple també va tombar una una moció presentada conjuntament pel PDECat, ERC-Avancem i la Crida-CUP en què les tres formacions instaven la Paeria a recollir testimonis, material gràfic i audiovisual i a redactar un informe per explicar "la veritat" dels fets que van tenir lloc a Lleida durant la celebració del referèndum de l'1 d'octubre. La proposta, promoguda a iniciativa de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), va ser rebutjada pels vots en contra del PSC, Cs, el PP i la regidora no adscrita Rosa Mari Salmerón.

En canvi, sí que va prosperar la moció del grup popular que insta el Govern a "restablir el diàleg i continuar el procés de restauració de la legalitat constitucional i estatutària a Catalunya".

Així mateix, el ple va expressar el rebuig de la Paeria a la campanya de "criminalització" i a les acusacions d'adoctrinament que estan patint alguns docents en els últims mesos arran de debat a les aules sobre els fets de l'1-O.

stats