Política
Política 03/09/2012

L'alcalde de Sant Pere de Torelló: "Instem el Parlament a assumir unilateralment la sobirania nacional"

Jordi Fàbrega explica a 'El matí de Catalunya Ràdio' que el ple municipal aprovarà aquest dilluns una moció a favor de la independència

Ara
2 min
L'alcalde de Sant Pere de Torelló, Jordi Fàbrega, en una imatge d'arxiu

BarcelonaL'alcalde de Sant Pere de Torelló, Jordi Fàbrega, ha explicat a 'El matí de Catalunya Ràdio' l'objectiu que persegueix l'Ajuntament del municipi amb la declaració d'independència que aprovarà aquest dilluns al matí: "Instem el Parlament de Catalunya a assumir de forma unilateral i urgent la sobirania nacional", ha assenyalat Fàbrega, que considera que "de forma independent" Catalunya se'n podria "sortir més bé". El pla aprovarà una moció en què Sant Pere de Torelló es proclamarà "territori català lliure". El municipi està governat per Entesa per Sant Pere, amb 10 regidors al govern. L'oposició la forma un sol regidor de CiU.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'alcalde considera que amb l'aprovació d'aquesta declaració el ple municipal serà "conseqüent" amb el que els ciutadans del poble van decidir en la consulta sobre la independència que s'hi va celebrar el 2009, i en la qual un 56% de la població va participar i un 96% dels vots van ser favorables. "Volem que allò no quedi només en un símbol", ha explicat Fàbrega, que amb aquest gest espera "pressionar el Govern i el Parlament de Catalunya" perquè actuï "amb rapidesa". "La meitat de la població està demanant la independència. No podem estar passius, hem de ser proactius", ha remarcat.

Sobre les declaracions del coronel Francisco Alamán, que va demanar la seva detenció i la dels regidors de l'Ajuntament, Fàbrega ha dit que fa "cas omís del que pugui dir un coronel retirat", i ha advertit que hi ha "algun altre periodista" que demana que s'enviï la Guàrdia Civil al poble i es dissolgui l'Ajuntament. Quan se li ha preguntat a qui es referia, ha citat Rafael López Diéguez, que escriu al portal 'Alerta Digital'.

stats