Política 15/05/2016

Liz Castro i Quim Torra aposten per superar divisions a l'ANC i "mirar cap al futur"

El sector crític no es pronuncia sobre qui es postularà com a president en el pròxim secretariat, en què s'han d'escollir els càrrecs orgànics de l'entitat

Ara
2 min
Liz Castro i Quim Torra aposten per superar divisions i "mirar cap el futur" a l'ANC

BarcelonaDesprés dels resultats ajustats d'ahir en les eleccions al secretariat nacional de l'ANC, la candidata més votada, Liz Castro, ha fet les seves primeres valoracions públiques, juntament amb l'expresident d'Òmnium Quim Torra, que ha quedat en quarta posició. Des de l'aplec de l'ermita de la Mare de Déu de Pedra d'Àger, a la Noguera, els dos candidats del sector crític a l'actual president, Jordi Sànchez, han llançat un missatge d'"unitat" per tirar endavant el full de ruta de l'entitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Castro ha remarcat que els 77 membres escollits del nou secretariat són un "equip" i Torra ha afirmat que ara cal "mirar endavant i cap al futur" per aconseguir el repte de la independència.

Tot i ser la més votada pels socis, Castro ha assegurat que encara "no se sap" si els resultats de les eleccions internes implicaran un canvi de presidència. De fet, l'any passat, l'editora i responsable d'internacional de l'ANC ja va ser la candidata que va reunir més suports però finalment va ser Sànchez qui va acabar sent el més votat a dins el secretariat.

Neguen divisió a l'ANC

Si bé les últimes setmanes els diferents sectors de l'ANC han intercanviat retrets públicament –articles, acusacions creuades de partidisme i "pressions"–, Castro i Torra han negat aquest diumenge que l'ANC estigui dividida. "Aquesta disputa entre sectors trobo que és una cosa que han explicat els mitjans, però jo no ho veig així. Jo veig que nosaltres tenim la necessitat, segons els nostres estatuts, de renovar el secretariat i això és el que hem fet, no hem anat a buscar la confrontació ni res d'això, hem triat el secretariat per tirar endavant el full de ruta", ha puntualitzat Castro, tot i que ara fa unes setmanes va protagonitzar un intercanvi de retrets públics amb l'exvicepresident de l'ANC Jaume Marfany en què l'acusava de "pressions".

En el mateix sentit s'ha expressat Quim Torra. "Jo no em sento de cap dels sectors, mai de la vida me n'he sentit de cap, ni aquí ni enlloc. Al contrari, penso que tots els qui hem participat en aquestes eleccions ens movia la voluntat d'ajudar i el fet d'apuntar un punt d'experiència", ha dit. Insistint sobre la qüestió del debat entre afins i no afins a Sànchez, l'exdirector del Born Centre Cultural ha afirmat: "Jo no l'he tingut mai, aquest debat, i penso que cap de nosaltres no l'ha tingut. L'únic que ha passat és que s'ha etiquetat la gent". Per això, aposta per "mirar endavant, mirar cap al futur". "Tenim un repte enorme i és el que hem d'aconseguir entre tots".

stats