Política 02/02/2018

Llarena retorna a Puigdemont un escrit on li detallava els seus drets com a diputat

El jutge li recorda que no estarà personat "fins que es posi a disposició d'aquest tribunal"

Ot Serra
1 min
El candidat de Junts per Catalunya a la investidura, Carles Puigdemont, als carrers de Copenhaguen, on aquesta setmana va fer-hi una conferència.

MadridEl jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena li ha retornat a Carles Puigdemont un escrit que li havia enviat el mateix candidat de JxCat a la presidència de la Generalitat on explicava que havia assolit la seva condició com a diputat i els drets que això suposava. "No se'l té per personat, perquè es troba fugit, fins que es posi a disposició d'aquest tribunal, motiu pel qual és procedent la devolució a la citada representació processal de l'escrit presentat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puigdemont havia enviat un escrit al jutge en el qual li feia saber que era diputat del Parlament i li detallava la "plenitud de drets i prerrogatives parlamentàries previstes en l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, el reglament del Parlament i altres legislacions aplicables". Entre aquests drets, advertia que els diputats tenen immunitat parlamentària.

D'altra banda, Llarena ha notificat la citació als nous sis investigats que hauran de declarar al Suprem. Anna Gabriel i Mireia Boya estan citades el 14 de febrer a les 9 h i les 11 h; Marta Rovira i Marta Pascal, el 19 de febrer també a les 9 h i les 11 h, i Artur Mas i Neus Lloveras, al mateix horari.

stats