Publicitat
Publicitat

PRIMERA ENTREVISTA COM A PRESIDENT

Mariano Rajoy qualifica de "dura i dolorosa, però imprescindible" la pujada de l'IRPF

El president espanyol, en la primera entrevista des de ser investit, a Efe, ha assegurat que "donarà la cara" davant la crisi i que no preveu apujar l'IVA

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy , ha declarat avui a Efe que " donarà la cara " davant la crisi econòmica i " no s' amagarà " , i per això va decidir no crear una vicepresidència econòmica en la formació del seu gabinet . En una entrevista amb el president d'Efe , Álex Grijelmo , el cap de l' executiu ha assenyalat que no està en les seves previsions apujar l'IVA , i que no hi haurà un banc dolent , sinó un procés de reestructuració del sistema financer des dels principis de sanejament , transparència i fusió de les entitats . Rajoy ha justificat la pujada de l'IRPF perquè el dèficit que va trobar en arribar al govern era superior al previst , encara que ha admès que la mesura és " dura i dolorosa , però absolutament imprescindible . No quedava cap altra opció " .

Rajoy trenca amb aquesta entrevista el seu silenci des que va assumir la presidència espanyola al desembre, criticada des d'alguns àmbits davant la profunditat de les primeres decisions preses pel seu executiu. La seva última aparició pública va ser a la Pasqua Militar, divendres passat, tot i que sense fer declaracions, ja que fins ara havia estat la portaveu del seu govern, Soraya Sáenz de Santamaría, qui s'havia encarregat de retre comptes davant els mitjans. Dilluns vinent, però, Rajoy sí que compareixerà, tot i que ho farà acompanyat del president francès, Nicolas Sarkozy, després de la seva primera cita internacional, amb un altre mandatari conservador.

"Història i convicció"

Qüestionat sobre què aporta el PP als mercats que no aportés l'anterior govern del PSOE, Rajoy ha contestat: "La nostra història i la nostra convicció". El president espanyol considera que el seu govern dóna als mercats una majoria sòlida i estabilitat política, a més d'un missatge basat en el fet que les administracions no gastaran més del que tenen.

Ha assegurat que l'estat del benestar no està en perill, però que per mantenir-lo es necessiten "diners, creixement econòmic i la creació de llocs de treball".

La veu del poble

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT