CANVI DE CICLE

Rovira afirma que el pacte amb CiU segueix "ben viu i vigent" tot i les "discrepàncies ideològiques"

La secretària general d'ERC esquiva els retrets de Mas i es mostra convençuda que el 27-S hi haurà eleccions

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha confirmat aquest divendres des de Moià que el pacte d'estabilitat parlamentària amb CiU segueix "ben viu i vigent, malgrat aquelles discrepàncies, que són de sentit comú, que puguin haver-hi entre dos projectes ideològics molt diferents". Segons ella, el moment històric que viu el país "està per sobre de totes les discrepàncies i això ho tindrem present fins al final". Rovira ho ha dit en resposta al qüestionament que va fer el president de la Generalitat sobre el compliment del pacte d'estabilitat per part d'ERC. En relació al 27-S, Rovira ha afirmat que "estem convençuts que hi haurà eleccions" i que "seran el referèndum que fins ara se'ns ha prohibit".

Segons Rovira, "hi ha uns òrgans de coordinació que funcionen cada setmana i, per tant, ens seguirem reunint perquè al ple del Parlament aquelles discrepàncies que hi ha entre dos projectes ideològics molt diferents tinguin en compte que estem en un moment històric i clau per al país". Rovira ha deixat clar que els "aliats" d'ERC són "totes aquelles forces polítiques que han apostat clarament per la independència com a instrument per construir un nou país sense desigualtats, amb igualtat d'oportunitat i que aposti decididament perquè la corrupció sigui un miratge". Segons ella, "amb tots aquells que apostin per aquests objectius polítics, nosaltres solucionarem les discrepàncies que puguem i farem els pactes que permetin decidir el futur del país".

Sobre la convocatòria d'eleccions pel 27 de setembre, la secretària general d'ERC ha expressat que "estem convençuts que hi haurà eleccions, que vénen a ser el referèndum que fins ara se'ns ha impugnat i prohibit". "Els ciutadans tenen dret a exercir el mandat democràtic que és votar per decidir com ha de ser el país i ens sembla que la independència és l'opció majoritària", ha dit Rovira, qui ha afegit que "des d'ara i fins al 27-S sortirem al carrer per convèncer els indecisos que la independència és la millor opció".

Rovira ha fet aquestes declaracions acompanyada per l'alcalde de Moià i diputat d'ERC al Parlament, Dionís Guiteras, ja que la reunió del grup parlamentari d'aquest divendres s'ha celebrat a la futura capital del Moianès. Rovira ha destacat que les eleccions municipals són "les més importants" perquè "ens permeten conèixer les inquietuds i necessitats del país". A més, el grup parlamentari d'ERC també volia "prendre el pols" a una comarca "acabada d'estrenar".

Més continguts de