Mas protesta pels "incompliments" d'ERC i admet que un avançament a Espanya podria alterar el 27-S

"En el que depèn de mi, que és molt, les eleccions a Catalunya seran al setembre", assegura el president de la Generalitat

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha insistit aquest dijous a queixar-se dels "incompliments" d'ERC pel que fa a l'acord de governabilitat amb CiU, però ha subratllat que la seva idea segueix sent convocar eleccions per al 27 de setembre. "En el que depèn de mi, que és molt, les eleccions a Catalunya seran al setembre", ha afirmat en una trobada amb una trentena de corresponsals de mitjans internacionals. Mas, però, no ha tancat la porta a una hipotètica revisió de la data si Mariano Rajoy decidís avançar les eleccions generals previstes per a finals d'any. "Podria influir en el nostre calendari? Ho hauríem de parlar a Catalunya", ha assenyalat. "No tot depèn de mi", ha reblat.

Després de carregar el dia anterior contra ERC per aliar-se amb l'oposició i fer perdre votacions a CiU al Parlament, Mas ha insistit: "El pacte no s'està complint en el sentit en què s'hauria de fer i el Govern està perdent algunes votacions al Parlament que no s'haurien de perdre", en al·lusió al desplegament del consorci sanitari de Lleida o una taxa turística.

Més continguts de