Mas insta a aparcar els "interrogants" i dubtes que puguin pertorbar el procés sobiranista

El president de la Generalitat demana treballar en les estructures d'estat que garanteixin l'èxit del nou projecte de país

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat que es deixin de banda els "interrogants" i "obstacles" que generen inquietuds sobre la continuïtat i l'èxit del procés sobiranista. Per a Mas, aquestes incerteses no han de fer ombra als principals objectius en què s'ha de fonamentar el nou projecte de país. El president ha dit que, de com es fixin aquests objectius, dependrà el triomf en l'actual procés polític català. Per això ha reclamat centrar els esforços a aconseguir les estructures d'estat necessàries per tenir una millor democràcia, un millor sistema judicial i equitat social, i perquè s'aprofitin les oportunitats econòmiques del país per crear "nous llocs de treball i de qualitat".

Mas ha assegurat que Catalunya està en un punt del procés sobiranista ple "d'interrogants" sobre la seva continuïtat i el seu èxit que cal deixar de banda. "Sabem que hi ha obstacles externs, molts, i algun d'intern de tant en tant també, però això ja ho sabem". Per a Mas, "el tot o el res" de l'actual procés polític català dependrà de com es fixin el que ha considerat tres objectius fonamentals: "una democràcia de qualitat, un sistema de justícia i equitat social de primer nivell europeu i saber aprofitar les oportunitats econòmiques que té el país per generar feina i de qualitat".

"Per aconseguir-ho el país necessita desenvolupar un projecte propi, no es pot fer si no tens eines adequades i els instruments adequats. Estem centrats en aquests objectius perquè és important que surti bé", ha assegurat el president. 

Mas ha denunciat que el Govern hagi disposat d'un 20% menys de recursos per als serveis. "Ens falten 5.000 milions d'euros per poder invertir i gastar el mateix que fèiem fa quatre anys i tenim un dèficit fiscal amb l'estat espanyol de 15.000 milions d'euros cada any. La gent ha de saber que aquest país és capaç de produir riquesa suficient per pagar-se l'estat del benestar i la modernització de la nostra economia i molt més", ha assegurat el president. Mas ha recordat que les relacions amb l'estat espanyol tenen uns desequilibris que perjudiquen Catalunya d'una manera evident. "Les xifres aquí canten", ha sentenciat.

El president de la Generalitat ha fet una visita d'obres a la nova residència d'avis d'Amposta i ha inaugurat el nou centre de promoció turística i gastronòmica Ebre Km0 de la capital del Montsià.

Més continguts de