Política 16/06/2016

El vídeo de Mas al TSJC: "Hauran de jutjar si comportar-se com un demòcrata equival a actuar com un delinqüent"

El digital Vozpópuli difon la declaració de l'expresident pel procés participatiu del 9-N, prohibit pel Tribunal Constitucional

Ara
1 min

BarcelonaArtur Mas està sent investigat pel Tribunal Superior de Justícia pel procés participatiu celebrat el 9 de novembre de 2014. L'expresident de la Generalitat va declarar als jutjats per la seva implicació en l'organització –tot i la prohibició per part del Tribunal Constitucional– i va assumir el pes de la consulta i va declarar-se "responsable únic" del seu impuls davant els tribunals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest dijous, a l'equador de la campanya electoral del 26-J, el digital Vozpópuli ha fet públic el vídeo de la declaració de Mas al TSJC. En la seva intervenció, l'expresident declara que se sent "responsable" d'haver defensat la "pau social, la llibertat ideològica, la llibertat d'expressió i el dret a la participació", tots ells –remarca l'expresident– principis i drets recollits a la Constitució espanyola. A més, insta els tribunals a jutjar si "comportar-se com un demòcrata equival a actuar com un delinqüent".

A l'inici de la setmana ja va transcendir també l'àudio del cap de llista de CDC a Madrid, Francesc Homs, en la seva declaració voluntària davant del jutge, ja que també està investigat per la seva actuació com a conseller de Presidència durant el procés participatiu. Homs va asseverar: "Com més alta sigui la pena que ens demanin més gran serà la victòria".

stats