Política 11/09/2017

Més de 12.000 persones de l'esquerra independentista recorren el centre de Barcelona

Gabriel exigeix a Colau que "posi els col·legis" perquè els ciutadans puguin participar en l'1-O

Acn
2 min
La capçalera de la manifestació de l'esquerra independentista avança, amb una gran pancarta on es llegeix 'Autodeterminació' pels carrers de Barcelona durant la Diada de l'Onze de Setembre de 2017

BarcelonaMés de 12.000 persones de l'esquerra independentista s'han manifestat pel centre de Barcelona per defensar el referèndum d'autodeterminació de l'1-O coincidint amb la celebració de la Diada. En un moment del recorregut els participants han cremat una bandera espanyola, una de francesa i una de la Unió Europea, i en acabar l'acte han estripat una fotografia del rei Felip VI.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest escenari, la diputada de la CUP Anna Gabriel ha assegurat que la formació que lidera "no té cap mena de por del que vingui de l'Estat", en referència a la possible aplicació de mesures cautelars per aturar el referèndum. A part d'això, ha exigit a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que "posi els col·legis" perquè els ciutadans puguin exercir el seu dret a vot, i ha reclamat al líder de Podem, Pablo Iglesias, que si vol fer fora el PP animi els catalans a acudir a la cita de l'1-O.

Anna Gabriel ho ha dit en una atenció als mitjans davant del recinte cultural del Born, on s'ha mostrat convençuda que els ciutadans de Catalunya i el Govern "han entès que no hi ha marxa enrere ni alternativa al referèndum d'autoderminació". "A partir d'avui l'única cosa que pot passar és que seguim amb determinació la mobilització", ha assenyalat.

Per tot plegat, la dirigent de la CUP ha volgut expressar "de manera clara i nítida" que "sense desobediència no hi ha independència". Precisament aquest missatge ha sigut un dels més sentits durant la protesta. Els assistents també han pronunciat càntics anticapitalistes i missatges com "Patriarcat i capital, aliança criminal".

La marxa, que comptava amb una capçalera on es podia llegir "Autodeterminació", ha recorregut el centre de Barcelona, partint de plaça d'Urquinaona, passant per la Via Laietana, la Ronda de Sant Pere, el passeig Lluís Companys i el carrer Comerç fins al Born.

La manifestació ha estat convocada per les organitzacions de la CUP, Endavant, Arran, Sepc i Alerta Solidària. Hi han sigut presents l'exdiputat Antonio Baños i la diputada Eulàlia Reguant, d'entre altres cares conegudes.

stats