POLÍTICA
Política 16/04/2013

La Mesa del Parlament al TC: "Les dues declaracions són vigents i no se substitueixen"

Respon així a l'alt tribunal que que no hi ha cap contradicció entre la declaració de sobirania i la invitació al diàleg per exercir l'autodeterminació

Ara
1 min
Núria de Gispert seguirà sent presidenta del Parlament la pròxima legislatura.

ARA"Les dues resolucions sobre el dret de decidir són vigents i no es contradiuen ni es substitueixen". D'aquesta manera, la Mesa del Parlament ha replicat al Tribunal Constitucional, que va preguntar si era vàlida la declaració de sobirania o la invitació al diàleg per emetre una resolució al recurs del govern espanyol. Així ho ha informat la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, que ha refermat la "vigència" i complementarietat d'ambdues declaracions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La Mesa del Parlament ha acordat per majoria aquesta resposta al Constitucional, que encara no ha decidit si admet a tràmit el recurs del govern espanyol. Així, el màxim òrgan rector del Parlament avalava aquest dimarts l'informe encarregat als serveis jurídics de la cambra, que també conclou que la resolució del 13 de març, "és una resolució autònoma", sens perjudici que coincideixi parcialment amb la resolució del 23 de gener, de la qual es pot considerar "complementària".

"Plens efectes" de la declaració de sobirania

Per tant, segons aquesta resolució, la declaració de sobirania "continua tenint plens efectes" i en cap cas "no es pot considerar substituïda ni modificada" per la resolució de març, la qual "no conté cap element que permeti concloure que contradiu o té la voluntat de deixar sense efecte o modificar" la declaració de sobirania. El Parlament aprofita la resposta a la providència dictada pel TC per reclamar que no admeti a tràmit el recurs del govern del PP.

stats