La Moncloa alerta que no cedirà davant "els que volen tornar a l'Espanya en blanc i negre"

Lamenta el PP i Cs s'hagin "radicalitzat" abraçant "la nostàlgia ultra"

La Moncloa alerta, davant del pacte amb el partit d'extrema dreta a Andalusia perquè governin el PP i Ciutadans a la Junta, que estarà "vigilant i no cedirà" davant dels que "volen tornar a l'Espanya en blanc i negre". Fonts del govern espanyol lamenten que el PP i Ciutadans s'hagin "radicalitzant" abraçant "la nostàlgia ultra" amb una deriva cap al "masclisme i la xenofòbia". Recorden a més al partit d'Albert Rivera que ha "desatès" les crides dels partits europeus a "la moderació i a desemmascarar l'autoritarisme de la ultradreta". Al seu parer, Ciutadans ha propiciat que Vos "sigui un actor principal en el govern dels andalusos".

El PP i Vox segellen un acord per a la investidura a Andalusia

L'executiu de Pedro Sánchez assegura que davant d'aquesta deriva, aposta per millorar el president i preparar Espanya cap al futur, "mentre d'altres s'entesten a mirar cap al passat". "El nostre govern té un compromís amb la Constitució i amb la democràcia. Aquest govern es mantindrà vigilant i no cedirà en la conquesta de drets i llibertats", afegeixen les mateixes fonts de la Moncloa.

Enfront el pacte a Andalusia, la Moncloa presenta el projecte de pressupostos com una garantia i assegura que els comptes que aprovaran divendres en consell de ministres reafirmaran la seva aposta per les "polítiques regeneradores" i per la recuperació de drets, la igualtat, la convivència, la tolerància, el respecte a les minories i la dignitat de tots. Finalment, l'executiu espanyol reitera el seu compromís amb els valors europeus.

"Un govern europeista, progressista, feminista i ecologista que amb la seva agenda de transformació té la mirada posada en el futur i no en la nostàlgia ultra que avui han abraçat el PP i Ciutadans", conclou en comunicat enviat per la Moncloa.

Més continguts de