Política 02/02/2014

Navarro lamenta que es busquin vots a canvi "d'enfrontar pobles"

Subratlla que el discurs socialista és diferent del que fa el PP i que Ciutadans està encara més a la dreta que els populars

Sara González
2 min
Pere Navarro a l'acte del PSC a l'Hospitalet del Llobregat / ACN

L'Hospitalet de LlobregatEl líder del PSC, Pere Navarro, ha lamentat que en "el pitjor moment" per als ciutadans Espanya i Catalunya tinguin "els pitjors presidents". Ha recordat que just ara fa vuit anys que el PP va començar a recollir signatures contra l'Estatut i que encara ara hi ha formacions que "busquen vots a canvi d'enfrontar pobles i d'una lluita de banderes". Buscant marcar distància amb la dreta catalana i espanyola, Navarro ha subratllat que Mariano Rajoy i Artur Mas no dialoguen per resoldre el problema territorial però ràpidament "es posen d'acord en un model de societat on uns ciutadans tenen més drets que els altres".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un míting juntament amb la presidenta d'Andalusia, Susana Díaz, a l'Hospitalet de Llobregat, Navarro ha procurat esquivar les referències a la consulta sobiranista, tot i que ha admès que ha tingut diferències per aquesta qüestió amb Díaz. "Hem discutit coses vivament, però vam saber tractar les diferències i arribar a un acord per tenir un projecte comú per a Espanya", ha afirmat. El fet és, però, que després de pactar la reforma federal de Granada, el PSC es va desmarcar del tot del procés de la consulta del 9-N.

El primer secretari del PSC ha recordat que el seu partit no donarà suport a cap proposta que no vingui d'un acord previ entre governs. Ha afegit, a més, que l'independentisme és una "opció legítima" però que no és la seva. Malgrat tot, ha exigit als partidaris de la independència que "diguin la veritat" perquè no és cert que en una Catalunya estat es reduirà l'atur i es seguirà formant part de la Unió Europea.

Davant els que emmarquen el PSC en el bloc del no juntament amb PP i Ciutadans, Navarro no s'ha estat de deixar clar que els socialistes estan defensant un discurs que és "just el contrari" del dels populars. També ha marcat distància amb Ciutadans i ha destacat que el fet que Aleix Vidal-Quadras deixi el PP perquè no és "prou de dretes" i asseguri que s'entendrà amb la formació d'Albert Rivera demostra que Ciutadans està encara "més a la dreta".

El primer secretari del PSC ha recordatque el seu partit no donarà suport a cap proposta que no vingui decap acord previ entre governs. Ha afegit, a més, quel'independentisme és una “opció legítima” però que no és laseva. Malgrat tot, ha exigit als partidaris de la independència que“diguin la veritat” perquè no és cert que en una Catalunyaestat es reduirà l'atur i es seguirà formant part de la UnióEruopea.

stats