NOU CICLE POLÍTIC
Política 07/01/2013

De Gispert, sobre les declaracions del ministre de Defensa: "Això dels militars no ens ha de preocupar"

La presidenta del Parlament diu a TV3 que les paraules de Pedro Morenés són una "provocació". Admet que el 2013 requerirà "més sacrificis" dels ciutadans en "impostos" i assegura que es portarà el sou dels diputats a debat

Ara
2 min
La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, a TV3

BarcelonaLa presidenta del Parlament, Núria de Gispert, considera que les declaracions del ministre de Defensa, Pedro Morenés, són una "provocació" i demana que els catalans "no en fem cas": "Si anaven dirigides a Catalunya, el que hem de fer és intentar el diàleg sense caure en provocacions. Tot això dels militars no ens ha de preocupar". Ho ha dit en una entrevista a 'Els matins de TV3', l'endemà que el ministre de Defensa assegurés, durant la celebració de la Pasqua Militar, que els militars "mantenen l'ànim ferm i serè, sense fer cas de provocacions absurdes", en el que es pot entendre com una al·lusió clara al procés que ha endegat Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un exercici de sinceritat, De Gispert ha assegurat que el 2013 no serà millor que el 2012, en termes econòmics, i ha admès que enguany els ciutadans hauran de fer "més sacrificis, no tant en retallades, però sí en impostos", ha dit. De Gispert també ha assegurat que en les properes meses del Parlament es portarà a debat el sou dels diputats.

Aposta per demanar a l'Estat la convocatòria d'un referèndum amb la llei de consultes

Sobre la consulta del 2014, la presidenta del Parlament també ha reiterat que "estem en un moment en què l'eix nacional s'ha agreujat per l'eix social", i ha assegurat que "l'ànima social i la nacional van juntes": "El Parlament ha d'estar en sintonia amb el poble. No pot estar mirant a una altra banda; si no, la desafecció estaria més a prop", ha subratllat. En aquesta línia, De Gispert ha conclòs: "Si el poble de Catalunya vol decidir el seu futur, s'han de fer els tràmits perquè es pugui celebrar la consulta".

Així, De Gispert ha apostat perquè el Govern aprofiti la llei de consultes, en tràmit al Parlament, i demani ja a l'estat espanyol "l'autorització" per fer un referèndum d'autodeterminació. "Que responguin si ho volen o no i [si no ho volen] per què no ho volen", ha plantejat la presidenta del Parlament, i ha acusat l'executiu espanyol de no voler "el diàleg" amb els catalans.

stats