NOVA ETAPA
Política 16/01/2013

Junqueras, al PSC: "És absolutament inqüestionable que Catalunya és un subjecte polític"

El líder d'ERC critica que "aquesta actitud de Madrid de portar-ho tot al Tribunal Constitucional és una invitació constant a la independència"

Roger Tugas
1 min

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha fixat una línia vermella en la definició de Catalunya com a "subjecte polític i jurídic sobirà" en la declaració de sobirania que ha d'aprovar el Parlament el dia 23. Després que CiU i ERC acceptessin retirar les referències a l'estat propi, els socialistes es desmarquen ara de la resolució per aquesta definició que s'hi fa del país. "Es absolutament inqüestionable per qualsevol demòcrata que Catalunya és un subjecte polític", ha etzibat Junqueras, que ha subratllat que "així s'expressa a les eleccions". El líder republicà, però, no descarta poder arribar a un acord amb el PSC i seguiran negociant.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Junqueras ha fet aquestes declaracions a la seu de CCOO de Catalunya, on s'ha reunit amb el seu secretari general, Joan Carles Gallego. Tambe s'ha referit a la suspensió de l'euro per recepta i al qüesionament de l'impost als dipòsits bancaris, i ha assegurat que "aquesta actitud de Madrid de portar-ho tot al Tribunal Constitucional és una invitació constant a la independència".

El líder republicà ha tornat a garantir que vetllarà perquè el Govern no aprovi "cap retallada ideològica" i que totes les que hi hagi dependran del grau d'incompliment de l'executiu estatal i del límit de dèficit que fixi. Així mateix, ha reclamat a Artur Mas que defensi l'euro per recepta, però que el modifiqui per no perjudicar les classes populars, on ha xocar amb Gallego, que n'ha demanat l'eliminació total.

stats