NOVA ETAPA
Política 07/01/2013

CDC suggereix que les institucions europees poden flexibilitzar l'objectiu de dèficit espanyol al febrer

El secretari general del partit, Oriol Pujol, reclama que aquesta ampliació permeti més marge a les comunitats autònomes

Oriol March
1 min

BarcelonaEl secretari general de CDC, Oriol Pujol, ha suggerit aquest dilluns, després de la reunió de l'executiva nacionalista, que Europa pot flexibilitzar aquest febrer l'objectiu de dèficit espanyol per al 2013. En aquest sentit, ha reclamat que, en cas que es produeixi aquesta ampliació, permeti que les comunitats autònomes tinguin "més marge" per complir amb el dèficit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per al 2013, Catalunya i la resta de territoris de l'Estat han de complir amb un dèficit del 0,7%, que obliga la Generalitat a fer un ajust proper als 4.000 milions d'euros. "Farem un esforç per dur a terme una acció conjunta amb la resta de forces polítiques per aconseguir flexibilitzar l'objectiu", ha assegurat Pujol.

Tant el president de la Generalitat, Artur Mas, com el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, fa mesos que adverteixen dels "perills" de complir amb la fita del 0,7%, i reclamen al govern de Mariano Rajoy que oxigeni el llistó fins a l'1,5%, decisió que representa 1.600 milions d'euros en total.

stats