Política 02/05/2018

El PP es bolca en la celebració dels actes del Dos de Maig per tapar el buit de Cifuentes

El president en funcions de la Comunitat de Madrid considera un "problema puntual" la dimissió

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
Sáenz de Santamaría i María Dolores de Cospedal durant l'acte de celebració del dia de la Comunitat de Madrid. La secretària general del PP va anunciar que assistiria a la recepció després de conèixer que ho faria la vicepresidenta del govern espanyol. EFE

MadridLa Comunitat de Madrid celebra un Dos de Maig totalment atípic, marcat pel buit de poder que ha deixat la dimissió de la presidenta Cristina Cifuentes. Per intentar girar full de la crisi, el PP ha decidit bolcar-se en la celebració dels actes de commemoració del Dia de la Comunitat de Madrid a la Puerta del Sol. Avui és festiu a la ciutat, i a l'acte hi han assistit tant la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, com la secretària general del PP i ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, i els vicesecretaris de la direcció popular Javier Maroto i Pablo Casado.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb la caiguda humiliant de Cifuentes, els populars viuen una profunda crisi a només un any de les eleccions autonòmiques. Encara no tenen candidat, i ni molt menys relleu possible a la presidència del PP madrileny. La Comunitat de Madrid porta un quart de segle encadenant escàndols i tots els presidents populars han tingut un final abrupte. S'hi suma una caiguda generalitzada en les enquestes en favor de Ciutadans, que sí que té clar que Ignacio Aguado, el seu portaveu regional, ha de presentar-se a les eleccions. Segons el sondeig que publica aquest dimecres 'El Mundo', el PP ha perdut la meitat dels seus votants a la Comunitat després del cas Cifuentes.

El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado –un dels que es perfilen com a possible candidat–, ha presumit aquest Dos de Maig de presència del seu partit a la Puerta del Sol. Ha citat tots els líders que presents en l'acte –Cospedal va decidir ahir a última hora acudir-hi perquè la seva rival interna, Sáenz de Santamaría, no acaparés tot el protagonisme– com una "bona mostra" que es prenen "molt seriosament el futur dels madrilenys" i que volen seguir sent el "futur dels madrilenys".

Un "problema puntual"

El president en funcions de la Comunitat de Madrid, Ángel Garrido, ha sigut l'encarregat de pronunciar el discurs anual de l'acte commemoratiu del Dos de Maig. Durant tot l'acte ha segut entre Sáenz de Santamaría –que lluïa ulleres de sol en un recinte tancat per problemes als ulls– i Cospedal. Garrido no ha pronunciat ni un sol cop el nom de Cifuentes. De fet, l'única persona que ho ha fet ha sigut el periodista de 'La Razón' Alfonso Ussía, distingit amb una medalla d'or al mèrit de la Comunitat de Madrid. Ha demanat un aplaudiment al públic perquè, al cap i a la fi, va ser qui va decidir lliurar-li la medalla. Els centenars de persones congregades al pati de la Casa de Correus, actual seu de la Comunitat de Madrid i antiga comissaria franquista recordada per les seves tortures, han respost amb un fort aplaudiment.

Tot seguit, Garrido només ha al·ludit al tema dient que "Madrid no es deixa vèncer pels problemes puntuals i cada dia es posa el llistó més alt a ell mateix i a la resta". Tot seguit, no ha pogut evitar llegir el que ja tenia escrit sobre Ussía, recalcant l"'ús molt cert" de la seva ironia com a periodista.

stats